Annonce
Nyborg

Sidste af sin slags: Gammelt træ styrtet i graven

Torben Schjoldager oplyser, at træet allerede tirsdag eftermiddag vil blive betydeligt beskåret. Foto: Anders Refsborg.
Træet vil allerede i løbet af tirsdagen blive beskåret, så det ikke er til fare for forbipasserende.

NYBORG: Det var et lidt anderledes syn, nyborgenserne tirsdag morgen blev mødt af, da de passerede Slotsgade i det centrale Nyborg.

Et gammelt træ er således væltet fra Nyborg Biblioteks baghave og ned i voldgraven, hvor grenene akkurat når fortovet på Slotsgade.

Bibliotekar Bodil Hårbøl er trist over, at træet, der igennem længere tid har hængt udover voldgraven, nu endelig er styret i graven.

- Det er jo trist, at vi nu har mistet vores sidste robinietræ, som har et flot løv voksende omkring sig. Før i tiden var der en del flere træer her i haven, men som man kan se, så er de langsomt forsvundet, fortæller Bodil Hårbøl.

Bibliotekaren håber, at kommunen hurtigt vil tage stilling til træets videre skæbne.

- Desværre står træet nok ikke til at redde. Derfor håber jeg, at kommunen vil komme og fjerne træet, da træet, som det ligger nu, måske inviterer unge til at komme og klatre på det, siger Bodil Hårbøl.

Torben Schjoldager, der arbejder i Vej og Park under miljø- og teknikafdelingen, fortæller til avisen, at der allerede i dag vil blive arbejdet på at få dele af træet fjernet.

- Jeg har netop været i kontakt med en skovmedarbejder, som vil komme og beskære træet, så trækronen ikke truer forbipasserende. Desværre vil der dog nok gå endnu et par dage, inden træet bliver helt fjernet, fortæller Torben Schjoldager.

Torben Schjoldager tilføjer dog, at man for kommunens side vil sætte afspærringer op ved det berørte fortov ved Slotsgade samt i bibliotekets baghave, så ingen fristes til at kravle sig en tur i træet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

112

Tyv stjal værktøj

Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce