Annonce
Odense

- Sidste år er gamle dage

Michael Nielsen (t.h.), der holder styr på de frivillige kontrollører ved Denmark Open, må i år gå rundt til kontrollørerne med forfriskninger, fordi de ikke må forlade deres poster i løbet af en vagt. Det er blot en af de ting, som er sat i værk for at forhindre spredning af coronasmitte. Birgitte Carol heiberg
Ikke meget er som det plejer under det internationale badmintonstævne Denmark Open i Odense Idrætshal. For de frivillige har en ting dog ikke ændret: glæden ved at være med.
Annonce

Bolbro: - Så er der småkager.

Michael Nielsen åbner låget til kagedåsen og rækker den frem mod Poul Erik Hansen og Erik Hansen.

Poul Erik Hansen udser sig hurtigt sin favorit blandt de klassiske danske småkager og lægger an til at tage den udvalgte.

- Du skal tage hele tytten, siger Michael Hansen med visning til, at man ikke må nøjes med en enkelt småkage, men skal tage en af de muffinforme af papir i dåsen.

Sådan er det i disse corona-tider.


Sidste år er gamle dage.

Poul Erik Hansen, frivillig


Alle tre er frivillige ved dette års udgave af det internationale badmintonstævne Denmark Open. På grund af corona er Denmark Open den første turnering i syv måneder. Og på grund af corona er ikke meget, som det plejer at være i Idrætshallen.

Annonce

Gamle dage

Normalt er der 2000 tilskuere i hallen. I år er der maksimalt 500 i hallen ad gangen - inklusiv spillere, trænere, dommere, tilskuere, frivillige og pressefolk.

Normalt skal tilskuere blot vise billet for at komme ind. I år skal de også have målt temperaturen, der ikke må overstige 37,6.

Alle, der skal ind i Odense Idrætshal, skal have målt deres temperatur. Er den over 37,6, bliver man bedt om at gå udenfor i et par minutter, inden der laves en ny måling. Viser den anden måling også tegn på feber, får man ikke lov til at komme ind. Povl Etzerodt er frivllig - og feberfri. Foto. Birgitte Carol heiberg

Normalt kan man spise sin mad i cafeteriaet. I år skal man spise det, mens man sidder på sin plads på tribunen. Det gælder også VIP-gæsterne, der får en bakke med mad, som de kan tage med til deres tribuneplads.

Normalt bliver de frivillige belønnet med en fest lørdag aften. I år er den aflyst.

Normalt rokerer de frivillige vagter rundt mellem posterne i løbet af dagen. I år står de det samme sted på seks timer adgangen. Og Michael Nielsen, der har titlen som head of security, må gå rundt til alle vagter med forfriskninger i form af småkager, kaffe, vand og slik.

- Sidste år er gamle dage, siger Poul Erik Hansen, der har været med som frivillig fra allerførste udgave af Denmark Open for 12 år siden.

Annonce

Glade frivillige

Det har dog langt fra ødelagt humøret hos de op mod 300 frivillige, som i løbet af uge 42 sørger for, at Denmark Open forløbet gnidningsfrit for spillere, trænere og tilskuere.

Det oplever Ane Møller og Pernille Borup Jensen på første hånd. De koordinerer de frivillige og har kontakt med alle dem, der er på vagt.

- Vores vigtigste opgave er at forhindre, at der sker smittespredning, og de frivillige er rigtig gode til at tage alle tingene til sig. Det skal de have kæmpe ros for.

Pernille Borup Jensen (t.h.) og Ane Møller holder styr på de frivillige og sørger for, at de har det godt og er opdateret på alle corona-restriktioner. Foto. Birgitte Carol heiberg

- Der er mange af dem, som har været med i mange år, og det er fedt, at de gider. Det er vigtigt, at de vi er gode ved de frivillige. Hvis de frivillige er glade, kører det hele på skinner, siger de to piger, som læser sportsmanagement på UCL og derfor ser denne uge i Denmark Opens tegn som en kærkommen mulighed for at prøve kræfter med det, der forhåbentligt venter på den anden side af uddannelsen.

Henrik Kryger er formand i Odense Badminton Klub, som hvert år leverer frivillige til Denmark Open. Antalsmæssigt er der i år lige så mange frivillige før før corona, men det har krævet flere opkald end normalt at få fyldt alle vagter.

- Der har været stor positivitet om at ville hjælpe, men det er klart, at der er nogle af de ældre, som plejer at hjælpe til, som er nervøse og springer et år over.

Annonce

Økonomiske spor

Der var længe stor usikkerhed om, hvorvidt Denmark Open overhovedet ville blive gennemført, og derfor var der bekymring i Odense Badminton Klub, som på den økonomiske front får gavn af Denmark Open. Det giver nemlig penge i klubkassen at hjælpe til.

Henrik Kryger er formand for Odense Badminton Klub, der leverer flere end 250 frivillige til dette års udgave af Denmark Open. Foto. Birgitte Carol heiberg

- Det havde været katastrofalt, hvis det var blevet aflyst, for så havde vi ikke fået en krone. Vores opgaver er betinget af, at vi har arme og ben, at vi hjælper til med x antal personer, siger Henrik Kryger, der endnu ikke har overblik over, hvor meget Odense Badminton Klub tjener på årets indsats.

Det står dog klart, at det ikke bliver et jubel-år, fordi der ikke er mulighed for at lave arrangementer for klubbens sponsorer i forbindelse med Denmark Open.

Men lige nu er det stoltheden over, at stævnet bliver gennemført, og at Odense Badminton Klub er del af det, der fylder hos formanden.

- Sporten har globalt ligget stille i syv måneder. Både Badminton Danmark (der arrangerer Denmark Open, red.) og Odense Kommune vil gå langt for at vise omverdenen, at det kan lade sig gøre at spille badminton i et beskyttet miljø

- Når man kan spille golf, tennis, fodbold og håndbold, kan man også spille badminton, siger Henrik Kryger.

OBK har omkring 200 frivillige igang ved dette års Denmark Open. I år har det på grund af corona været sværere at skaffe frivillige, og det kan få indflydelse på klubbens økonomi Foto. Birgitte Carol heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce