Annonce
Assens

Sidegevinst af sommeraktivitetspulje: Kickstarter coronaramte kulturinstitutioner

Sommeraktiviteterne handler ikke om at skabe overskud, men om at lave kraftigere sommeraktiviteter end under normale omstændigheder, fortæller museumschef Johan Møhlenfeldt Jensen i Museum Vestfyn.
De 1,5 millioner kroner til sommerferieaktiviteter i Assens Kommune kommer ikke kun børnene til gode, men udgør også en kulturel katalysator ovenpå coronakrisen.
Annonce

Assens/Vissenbjerg: Når det regner på sommerferiebørnene drypper det på kulturaktørerne. I hvert fald i disse dage, hvor Assens Kommune deler ud af i alt 1,5 millioner kroner, som de har modtaget fra regeringens coronapulje målrettet aktiviteter til børn og unge i sommerferien.

100.000 kroner spreder glæder hos to af de største kulturinstitutioner i Assens Kommune, Tobaksgaarden og Museum Vestfyn.

Museum Vestfyn forvandler pengene til tre sommeraktiviteter, som giver indblik i og tilbageblik på 1800-tallets børneliv, dagligdag og den danske søofficer Peter Willemoes' heltedåde.

Det var de handlekraftiges kunst, fortæller museumschefen Johan Møhlenfeldt Jensen, der først hørte om finansieringsmuligheden for cirka en uge siden.

- Det handlede om at hoppe hurtigst og højest. Vi fik et urimeligt kort varsel. Men anderledes kan det ikke blive under en epidemi, påpeger han.

Covid-19 pandemien vendte op og ned på mange kulturinstitutioners hverdag. Publikumsstrømmen standsede og åd sig ind på årsomsætningen. Derfor vender 100.000 kroner ikke skuden om hos Museum Vestfyn. Men pengene skaber grobund for at teste nye aktiviteter af, som måske kan fortsætte ind i fremtiden.

Museumschef Johan Møhlenfeldt Jensen i Museum Vestfyn ser frem til de mange gratis sommeraktiviteter, som en pulje på 1,5 millioner kroner til Assens Kommune gør mulige.
Annonce

Ny form for planlægning

De strikse covid-19 restriktioner satte også en stopper for Tobaksgaardens sommerprogram, lige indtil de tog sagen i egen hånd og rykkede koncerterne udenfor til gårdmiljøet. Dén udendørsscene udgør også kulissen for en af deres sommeraktiviteter; fire fællesarangementer 'De små synger', mens de kører 18 filmforestillinger for børn og unge - dog med halvt så mange ledige pladser for at sikre afstanden mellem biografgængerne.

- Forhåbentligt vil det have en stor betydning for os og Assens, at der foregår ting, siger kulturchef i Tobaksgaarden, Lasse Tajmer.

Ligesom Museum Vestfyn har de hurtigt skulle tænke nyt for at få del i puljen, hvilket fremhæver et nyt vilkår: Korte tidsfrister og fleksibilitet, fortæller Lasse Tajmer:

- Normalt ville jeg lige nu færdiggøre programmet for 2021, men intet er normalt mere. Nu sidder vi i al hast og laver sommerprogrammer.

I alt modtager 13 kultur-, fritids- og oplevelsesinstitutioner samt skolernes SFO og ungdomsskoler midler.Forhåbentligt vil det have en stor betydning for os og Assens, at der foregår ting.

Lasse Tajmer, kulturchef i Tobaksgaarden


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce