Annonce
Assens

Sidder fast på tredjedagen: 112 meter langt fragtskib på grund ud for Assens

Det 112 meter lange fragtskib, som lørdag stødte på grund ud for Assens, er ejet af det tyske Reederei Foroohari. Foto: Sofie Secher Karlsen
Det fragtskib, som tidligt lørdag morgen stødte på grund ud for Assens Havn, sidder mandag eftermiddag stadig fast.

Assens: Det fragtskib, som lørdag morgen stødte på grund ud for Assens, er mandag eftermiddag endnu ikke kommet fri.

Lørdag aften forsøgte bugseringsbåden Obelix, som er ejet af DBB Salvage A/S (Dansk Bjergning og Bugsering) ifølge TV2 Fyn ad flere omgange at hive det 112 meter lange skib fri - uden held.

Fragtskibet tilhører et tysk rederi og er ifølge TV2 Fyn lastet med træpiller. Det var på vej fra Parnu i Estland til Kolding, da det lørdag morgen omkring klokken 05 stødte på grund i farvandet ud for Assens Havn syd for Baagø.

Lørdag udsendte Forsvaret to tweets, hvori det blev fortalt, at skibet rutinemæssigt blev tilbageholdt, så man kunne sikre sig, at der ikke var hul i skroget. Herefter skulle det have været trukket fri og være fulgt til dykkerundersøgelse, før det kunne sejle videre. Det er dog endnu ikke sket, da skibet mandag eftermiddag fortsat sidder fast.

Annonce
Det strandede skib får ifølge havnechef Ole Knudsen ikke betydning for afviklingen af arrangementet "Assens for fulde sejl", og skibet ligger ikke i vejen for de mange træskibe, som anløber havnen tirsdag. Foto: Sofie Secher Karlsen

Ingen kommentarer

Hvad der nu skal ske med skibet, vides ikke. Direktør for DBB Salvage A/S, Ove C. Eriksen sagde søndag til TV2 Fyn, at der ikke forventedes at blive taget beslutning om den videre proces før tidligst mandag.

Siden har direktøren fået besked på ikke at udtale sig til pressen, ligesom selskabet, der ejer Felix, heller ikke ønsker at udtale sig.

Søværnets miljøskib Marie-Miljø har siden lørdag ligget i Assens Havn i tilfælde af, at der skulle ske læk, når fragtskibet Felix blev trukket fri.

For fulde sejl er ikke i fare

Havnechef i Assens, Ole Knudsen, følger med i processen fra sidelinjen. Selv om han mandag holder ferie, får han løbende opdateringer, fortæller han.

Og lykkes det ikke at hive fragtskibet fri, før Assens tirsdag er på den anden ende på grund af "Assens for fulde sejl", så går det nok.

Det strandede skib får ifølge havnechefen ikke betydning for afviklingen af arrangementet, og skibet ligger ikke i vejen for de mange træskibe, som anløber havnen i morgen.

Søværnets miljøskib Marie-Miljø har siden lørdag ligget i Assens Havn i tilfælde af, at der skulle ske læk, når fragtskibet Felix blev trukket fri. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce