Annonce
Sydfyn

Shores på langelands-turné

Thomas Røddik Konradsen og folkene bag Shores vil gerne have langelændernes idéer og meninger om det maritime projekt. Derfor kommer Shores øen rundt i næste uge. Foto: arkiv
Det maritime projekt Shores vil gerne høre langelændernes idéer, derfor kommer man øren rundt i uge 43.

LANGELAND: I den kommende uge tager folkene bag Shores Langeland det maritime projekt med hele Langeland rundt. Man begynder ved Dagli’Brugsen i Lohals mandag 21. oktober fra kl. 12 til 17. Her vil Shores gerne have langelændernes input til, hvad Shores skal være.

Shores blev dannet af lokale ildsjæle i 2015 og har som formål at samle og bidrage til aktiviteter i vandet ved den langelandske kystlinje.

- Vi har nogle idéer, som vi gerne vil have langelændernes syn på. Om det er nogle gode idéer. Eller om folk har forslag til ændringer, fortæller projektleder Thomas Røddirk Konradsen.

Med sig tager han og de andre Shores-folk en "grejbank" på hjul for at vise noget af det, som Shores skal kunne.

- Meningen er, at grejbanken og vores shoressauna skal kunne bookes af langelænderne. Saunaen kan eksempelvis bruges, når man har været ude at bade, forklarer Thomas Røddirk Konradsen.

Det er hans håb, at langelænderne vil dukke op på Shores-ruten og komme med input og kan se dem selv i et projekt som Shores.

Shores har i forvejen udpeget fem steder på Langeland, som alle kan noget med vand. Stederne som dog mangler noget, for at det maritime potentiale kan udnyttes fuldt ud, mener projektlederen.

- Det er det, vi gerne vil se, om vi kan bruge menneskehænder til at gøre noget ved, siger Thomas Røddirk Konradsen.

Der kan høres mere om Shores på følgende steder i uge 43:

Dagli’Brugsen Lohals d. 21/10, kl. 12 – 17.

Superbrugsen Rudkøbing D. 22/10, kl. 12 – 17.

Dagli’Brugsen Bagenkop d. 23/10 kl. 11 – 16.

Dagli’Brugsen Humble d 24/10 kl. 12 – 17.

Bagenkop Hallen d 26/10, kl. 12 – 19.

Dagli’Brugsen Spodsbjerg d. 28/10 kl. 12 – 17.

Dagli’Brugsen Tullebølle d. 29/10 kl. 12 – 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce