Annoncørbetalt indhold

Shopper du online? Brug denne oversigt, så undgår du at blive taget ved næsen

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

I vores travle hverdag er der ingen tid at spilde. Derfor er shopping online blevet usigeligt populært. Det er nemt og ikke særligt tidskrævende, og så er det endda ofte billigere, end hvis man skulle købe det samme produkt i en fysisk butik på strøget. Men der følger også visse risici med, når man shopper online, særligt hvis man ikke passer ordentligt på. Denne artikels formål er at give dig en oversigt over, hvad du skal være opmærksom på, når du handler på nettet, så du undgår at blive snydt.

Hvis du selv handler med varer online og for eksempel skal sende pakker inden for Danmark med Dao, GLS eller Bring med pakkepost, så kan du finde pakkelabels og priser på Gul og Gratis’ hjemmeside.

Annonce

Gode råd og tips til dig, der shopper online

Her følger en lille vejledende liste med gode råd og tips til, hvad du skal huske at gøre, når du shopper online.

·        Tjek identiteten på sælgeren

Sørg altid for at tjekke, at der er tilstrækkeligt med kontaktinformation på siden, du besøger, så du ved, at den virkelig eksisterer. Der skal som minimum være firmaets navn, adresse, e-mailadresse, en kontaktformular og et telefonnummer.

·        Tjek altid anmeldelser af firmaet/sælgeren

Hvad end du køber fra et etableret firma eller fra en privatperson, så er det vigtigt, at du får et indblik i, hvad andre mener om firmaet/sælgeren. Trustpilot og eBays feedback-sektion er gode steder at starte.

·        Giv ikke for megen information ud

Den eneste information, du burde skulle af med, er dine kreditkortoplysninger, din adresse og dit telefonnummer. Hvis sælgeren beder om mere end dette, for eksempel informationer fra dit sygesikringskort eller andet, bør du blive mistænksom.

·        Bed om tidsstemplede eller markerede fotos af det, du køber

Når du køber brugt, er det nemt for sælgeren at tage et hvilket som helst billede, personen har fundet på nettet og bruge som salgsfoto. Bed derfor om et billede med et stykke papir på med deres navn og dags dato, så undgår du denne situation.

·        Brug helst sikre hjemmesider

Se efter det lille ikon med hængelåsen i adressefeltet i din browser, særligt når du skal betale. Det betyder, at siden har Secure Sockets Layer encryption (SSL encryption), som giver øget sikkerhed online.

·        Tjek din netbank med jævne mellemrum

Skulle dine informationer være blevet stjålet, så er det vigtigt, du kan reagere hurtigt ved at kontakte din bank eller kortudsteder. Ofte vil der blive trukket uanselige beløb, så vær opmærksom, hvis du ikke genkender en overførsel.

·        Køb ikke, hvis det virker for godt til at være sandt

Det måske vigtigste råd er, at man ikke skal lade sig narre af et for godt tilbud. Enten er varen ikke som annonceret, eller også er det en hælervare. Brug din sunde fornuft til at skelne skidt fra kanel, og husk at kvalitet koster.

Med disse råd er du godt klædt på til at handle sikkert på nettet. Disse råd er dog ikke alle de råd, der findes om sikker nethandel, men husk altid at bruge din sunde fornuft, så er du kommet langt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.