Annonce
Odense

Shen Yun-arrangør om undersøgelse af Odeon-aflysning: - Det er uartigt, uforskammet og for langt ude

Uartigt og uforskammet er nogle af de ord, Benny Brix bruger om den undersøgelse, advokatfirmaet Tyge Trier har lavet om forløbet med Shen Yuns optræden i Odeon. Foto: PR/Shen Yun
Benny Brix, der er en af de danske arrangører for Shen Yun, giver ikke meget for den advokatundersøgelse, der er lavet i forbindelse med det mildest talt rodede forløb om, hvorfor den kinesiske dansetrup alligevel ikke kunne optræde i Odeon til foråret.
Annonce

Benny Brix, hvordan opfatter du den her sags udvikling?

- Jeg kan forstå, at advokatfirmaet med den her undersøgelse har haft en indgående samtale med Odeons folk, og det har man taget for pålydende. Men jeg tror, at der er rigtig meget, der ikke siges.

Konklusionen i den her undersøgelse peger på, at kontrakten ikke var tæt på at være indgået, som I ellers har sagt.

- Det er direkte løgn. Advokatfirmaet har spurgt Odeons medarbejdere, om kontrakten var tæt på at være indgået, og de siger nej. Man vurderer, at de er troværdige og kalder det en uafhængig undersøgelse. Det er uforskammet. Jeg er meget, meget skuffet og meget, meget indigneret.

Skal det forstås sådan, at du simpelthen ikke godtager undersøgelsen?

- Advokatfirmaet er jo ikke part i sagen, men de tror ensidigt på Odeon. Virkeligheden er sådan, at vi sad tre mennesker fra Shen Yun sammen med Odeons folk, og vi havde kuglepennen i hånden. Der er ikke nogen fra det advokatfirma, der har talt med mig. Og jeg var til stede, jeg ved, hvad der foregik. Det gør firmaet ikke.

Undersøgelsen konkluderer, at beslutningen ikke - hverken direkte eller indirekte – er blevet påvirket af interessehensyn til Kina. Hvad siger du til det?

- Den konklusion kan i princippet godt være sand. Personligt mener jeg stadig, der er tale om en eller anden form for selvcensur, og det er måske i virkeligheden værre end, hvis der var et regime, der brugte mellemmænd til at diktere, at de ikke må have noget med os at gøre.

Så det preller af på dig, når den her undersøgelse konkluderer, at den reelle grund til aflysningen var, at det var for ressourcekrævende?

- Ja, det gør det. Ressourcespørgsmål er et internt anliggende, så når Odeon siger, de laver et ressourceovertræk, kan ingen sige, at det er forkert. Det er bare en festlig måde at lyve på.

Så når Odeon har talt med Musikhuset i Aarhus, der bekræfter bekymringen om, at det kræver mange ressourcer at samarbejde med denne gruppe, tror du ikke på det?

- Nu har jeg jo været med backstage i en del år og ved, at Shen Yun blandt andet stiller med egne teknikere. Advokatfirmaet ved jo intet om det praktiske og tror ensidigt på det, når Musikhuset Aarhus og Odeon siger det. Det er uartigt. Det er simpelthen for langt ude.

Pression og selvcensur er nogle ret voldsomme anklager at komme med. Giver det her anledning til at kigge indad, inden I råber vagt i gevær en anden gang?

- Selvfølgelig skal man ikke råbe ulven kommer, men hvorfor så mange skiftende forklaringer, og hvorfor overhovedet aflyse arrangementet? Det er rent juristeri. Det har ikke noget med virkeligheden at gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Fyn

Medicinsk cannabis: Et blåt stempel til et rødt-hvidt produkt - så ryger armene for alvor i vejret

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce