Annonce
Debat

Sheltersalg. Støtter man frivillighed og turisme ved at sælge shelter?

Assens Kommune vil sælge Nellemosevej nr. 20 i Nellemose. Kommunen oprettede her ved hjælp af frivillig arbejdskraft fra landsbyen en shelterplads med grill, toilet og indlagt vand. Nogle af byens ildsjæle vedligholder nu pladsen med græsslåning med videre, ligesom beboerne støtter økonomisk til vedligeholdelsen.

Det kan undre, at kommunen har støttet dette initiativ med bygning af shelter, oprettelse af toilet og vandforsyning for ganske få år siden og nu vil sælge.

Det skal også bemærkes, at pladsen er velbesøgt af både cyklister og andre turister sommeren igennem. Her ud over danner pladsen ramme om byens sociale sammenhold i form af en årlig sommerfest

Er det den måde, kommunen mener at kunne støtte landsbyforskønnelse, frivillighed og turisme?

Jeg ved godt, at byrådet har andre og alvorligere beslutninger at bekymre sig om, men mon der ikke kunne blive afsat lidt tid til at se på rimeligheden i netop denne mærkværdige disposition.

Annonce
Shelterpladsen her er ikke den ved Nellemose men ved Sandager Næs. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Leder For abonnenter

Omsorgstjek er tiltrængt

Så skete det igen. En beboer på et fynsk plejehjem afgår ved døden under omstændigheder, der indikerer omsorgssvigt i en grad, så frustrerede og vrede pårørende efterfølgende vælger at klage. Det rejser nogle spørgsmål, bl.a. disse: Er der substans i klagen? Hvis ja, er der så tale om et isoleret menneskeligt svigt eller bør dødsfaldet føre til et eftersyn af procedurer, normer og arbejdskultur på det pågældende plejehjem? Eller måske i hele kommunens plejesektor? Ovennævnte dødsfald på Plejecenter Havebæk i Odense i januar tyder på, at et grundigt tjek er tiltrængt. Hvis man altså, som det må være naturligt, tager afsæt i, hvordan det ude i civilsamfundet heldigvis er almindeligt at behandle gamle, svækkede medborgere. I det aktuelle tilfælde er der endda tale om en gammel mand med hovedskader efter et falduheld. Et resumé af sagen, som avisen omtalte i går: Seks dage efter sin indflytning på Plejecenter Havebæk faldt den 89-årige tiltagende demente og gangbesværede Niels Kjærgaard og slog hovedet. Skaderne var synlige og tydelige. Kjærgaard havde blå mærker og skrammer i ansigtet og kastede op flere gange. Alligevel skønnede personalet, at der ikke var grund til at tilkalde en læge. Niels Kjærgaard blev lagt i seng klokken 21.30, og plejecentrets nattevagt, som derefter tog over, fik ikke klar besked om, at han havde været ude for et falduheld. Niels Kjærgaard blev fundet død næste morgen klokken halvotte. Da havde han været død i adskillige timer, og efter en obduktion kunne politiet to dage senere meddele de pårørende, at faldulykken var dødsårsag. Overordnet forsvarer Odense Kommunes ældre- og handicapchef Kim Bøg-Jensen plejecentrets medarbejdere med den begrundelse, at retningslinjerne er blevet fulgt, og dermed har man jo en oplagt grund til at kulegrave netop procedurerne. For hvis ikke en alderssvækket og forslået mand som Niels Kjærgaard skulle have særlig omsorg, hvem skulle så? Ældrechefens ikke specielt medfølende udtalelser kunne også tyde på, at der er grund til at tjekke, hvad man kan kalde omsorgskulturen i plejesektoren.

Annonce