Annonce
Assens

Shelters. De er ualmindeligt grimme

Per Søgaard mener ikke, at disse moderne shelters vil pynte i landskabet. Arkivfoto
Annonce

Lokaldebat: I Fyens Stiftstidende 14.11 kunne man læse, at fem fynske kommuner heriblandt Assens har fået en million kroner af Nordeafonden til at opsætte 90 moderne shelters langs den fynske kyst.

Oplysningen var ledsaget af et billede, som viste nogle ualmindeligt grimme sorte kasser, nogle så ud til at være i tre (ganske vist små) etager. Jeg kender og synes meget bedre om de lave åbne shelters med græstørv på taget. Her får man frisk luft og føler, man vågner op ude midt i naturen til fuglefløjt og dyrenes puslen. Disse shelters passer meget bedre ind i omgivelserne.

De nye shelters skal næsten alle ligge inden for kystbeskyttelseslinjen. Når man tænker på, hvor svært det er for private at få lov til projekter inden for denne linje, er det ufatteligt, at det offentlige tilsyneladende kan få lov at opstille de kluntede, sorte kasser i dyrebare naturområder.

Jeg er ligesom styregruppeformand Kristine Lyngbo tilhænger af at få folk ud i naturen, ud at gå på stier med smukke udsigter. Derfor kunne pengene også have været anvendt bedre, såfremt man brugte dem til "gammeldags" shelters (der formentligt er billigere), kombineret med en moderat udvikling af sti-systemet, så det blev mere sammenhængende. Når jeg skriver moderat, er det, fordi vi ikke alle skal vade rundt overalt i naturen. Der skal, på naturens og dyrelivets præmisser, være en balance mellem en fredelig natur og den offentlige adgang.

Den nyindviede sti ved Lillebæltkysten er et godt tiltag. Tak til kommunen for det, men fri os for de anmassende sorte bygninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce