Annonce
Kerteminde

Shelter-sagen: Michael må ikke lave sit ulovlige shelter om til brændeskur

Michael Frej Paulsen vil nu klage over det afslag, som han har modtaget fra Kerteminde Kommune. Arkivfoto: Jakob Ebbekær Andersen
Først fik Michael Frej Paulsen og hans kone, Louise, besked om, at de ikke må have et shelter på deres grund. Nu har Kerteminde Kommune sagt nej til, at shelteret må være et brænde - og fiskeskur. Det undrer Michael Frej Paulsen, når naboen har sådan et skur.
Annonce

Kerteminde: Endnu et afslag fra Kerteminde Kommune er landet i den digital postkasse hos Michael Frej Paulsen og hans kone Louise.

Først fik parret at vide, at de ikke kunne få én landzonetilladelse til det ni kvadratmeter, store shelter, som parret har bygget på deres egen grund i Sibirien - et shelter, som parret havde bygget, før de reelt søgte om en tilladelse.

Shelteret ligger 100 meter fra deres bolig, og det kræver derfor en landzonetilladelse, og at shelteret er offentligt tilgængeligt.

Den tilladelse kunne Louise og Michael Frej Paulsen ikke umiddelbart få, fordi der var én nabo, der ikke var så begejstret for, at shelteret blev bygget.

Derfor blev parret bedt om at fjerne shelteret.

- Og vi vil selvfølgelig heller ikke have ballade med naboerne, understreger Michael Frej Paulsen.

Han bad derfor Kerteminde Kommune om at få lov til at lave shelteret om til et brænde - og fiskeskur, fordi sådan et havde naboen nemlig fået lov til.

I den ene del af shelteret ville parret opbevare brænde, og i den anden del skulle være plads til en lille båd samt fiskeudstyr til deres sø.

Annonce

Hvorfor må naboen have et brændeskur?

Kerteminde Kommune har nu oplyst parret om, at der heller ikke kan gives landzonetilladelse til et brænde - og fiskeskur, fordi det ikke ligger i tilknytning til eksisterende bebyggelse.

Derfor skal bygningen straks fjernes. Alternativt kan skuret flyttes inden for 20 meter af eksisterende bebyggelse. Det kræver dog en dispensation fra skovbyggelinjen, og det kræver en ny ansøgning til Kerteminde Kommune.

Planlovens landzonebestemmelser skal sikre, at man ude i landzonen ikke bare opfører bygninger alt efter behov. Var der ikke de regler, ville der blive bygget et hvert sted med udsigt - på en bakketop eller ved en sø.

Det er Michael Frej Paulsen helt med på, men det kommer alligevel bag på ham, at der kom et nyt afslag.

- Vi søger jo om noget, som vores naboer har. Når de har et brændeskur, burde det da danne præcedens for, at vi også kunne få et brændeskur. Derfor overrasker afslaget mig, understreger han.

Annonce

Vil klage over afslag

Michael Frej Paulsen og hans kone vil nu klage til Planklagenævnet over det afslag, de har fået.

- Vi har også tænkt os at få fat i nogle jurister, når der nu er nogle andre i området, der har fået tilladelse til at bygge et brændeskur, forklarer han.

Michael Frej Paulsen fortæller, at han, efter han var i Fyens Stiftstidende første gang for at fortælle om sit shelter, har fået henvendelser fra andre, der mener, at der findes byggerier i Kerteminde Kommune, som ikke følger landzonebestemmelserne.

- Jeg synes, at det er et problem. Det er jo helt skævt, og derfor vil jeg også klage over denne afgørelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce