Annonce
Middelfart

Shawarma: Nyt spisested i Middelfarts bymidte

Middelfart-restauratøren Morteza Mahpour udvider aktiviteterne og åbner shawarmabar i Østergade 24.

Middelfart: I næste uge kommer der atter liv i det lille forretningslokale i Østergade 24, som i nogle få uger sidste efterår dannede ramme om Pop's Sandwichbar. Lejemålet med den karakterisitske orange front er overtaget af Morteza Mahpour, der i forvejen driver restauranten Tezas i Østergade 62. Han slår fredag dørene op for Shawarma 24, som er navnet på hans nye sted.

Og som det fortæller, er det ikke sandwich men shawarma, der fremover står øverst på menukortet i Østergade 24.

Morteza Mahpour arbejdede, før han i 2005 åbnede restaurant i Middelfart, i en shawarmabar i Aarhus.

- Jeg ved godt, hvad der skal til for at lave en god shawarma, Og det bliver frisklavet, kvalitetsshawarma med lækkert, krydret oksekød og frisk salat, sådan noget findes ikke i byen i forvejen, siger Morteza Mahpour, der fortsætter med Tezas ved siden af sin nye forretning.

Han har bestilt sin gasopvarmede shawarma-maskine i Sverige og håber den når hjem, så han kan åbne fredag den 12. eller lørdag den 13. januar. Planen er i starten at holde åbent hver dag fra klokken 11 til 20. Priserne bliver i den overkommelige ende med 50 kroner for en shawarma og lidt mindre for en omgang salat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce