Annonce
Sport

SH stred bravt

SH Svendborgs Lene Lærke er sluppet igennem Ringsted-Roskildes forsvar og scorer et af sine tre mål i gårsdagens pokalkamp.

Det sydfynske hold var med indtil midt i 2. halvleg men er ude af pokalturneringen efter nederlag til Ringsted-Roskilde

SVENDBORG: SH Svendborg stred bravt men forgæves og er ude af pokalturneringen i damehåndbold efter nederlag i aftes på 24-31 til Ringsted-Roskilde.

De sydfynske 3. divisionsdamer opnåede sågar i 1. halvleg flere gange at føre med tre mål, inden gæsterne fra Sjælland skruede tempoet i vejret efter pausen og gik lidt mere hårdhændet til værks i forsvaret.

Kampen var stadig lige et kvarter før tid med stillingen 21-23, men så var kræfterne ved at være brugt op, og det gæstende 1. divisionshold kunne med syv mål i træk til 21-30 sætte tingene på plads. SH Svendborg holdt på det tidspunkt en scoringspause på 10 minutter.

Ringsted-Roskilde satte i 2. halvleg Anne Munk på mål, og hun tog bedre fra end forgængeren Camilla Wedelsborg, og samtidig kom der lidt mere gang i holdets storskytte Beth Jørgensen, der i første halvsæson spillede i Slagelse men siden har været med til at spille Ringsted-Roskilde pænt opad i tabellen i 1. division.

Annonce
SH Svendborgs Line Holmskov kæmper om bolden med Ringsted-Roskildes stregspiller Lea Jeppesen, mens Anne Munk i det sjællandske mål er klar til at gribe ind.

Anja Nielsen i hopla

SH Svendborg holdt længe liv i håbet om en overraskelse i kraft af en velspillende Anja Nielsen, der bombede seks bolde ind fra distancen, samt en viljestærk indsats fra fløjspiller Camilla Falk, der scorede fra begge fløje, på kontraløb og på straffekast. Desuden stod Tina Uth en fin kamp i målet.

Ringsted-Roskilde stillede op uden Mette Gravholt, der som Beth Jørgensen spillede i Slagelse i første halvsæson, men der var alligevel fysikken til forskel på de to hold, og da det sjællandske hold i 2. halvleg gik lidt længere frem i forsvaret for at møde de fynske skytter, så blev brodden langsomt men sikkert pillet ud af hjemmeholdet.

To fynske hold tilbage

SH Svendborg kan dog være tilfreds med indsatsen i pokalturneringen set som helhed. Tre sejre og en godkendt indsats i aftes, hvor to rækkers forskel på holdene var svær at få øje på i de første tre kvarter.

Hjemmeholdet forsøgte sig en overgang i 2. halvleg med at gå frem på Beth Jørgensen, men det bremsede ikke for alvor gæsteholdet, der havde andre til at skyde ude fra eller spille bolden ind til Lea Jeppesen på stregen.

Ringsted-Roskilde er nu klar til ottendedelsfinalerne i pokalturneringen sammen med foreløbig Løve-Høng fra 3. division. Eneste tilbageværende fynske damehold er Odense HF fra 1. division og Middelfart fra fynsserien.

SH-Ringsted-Roskilde 24-31 (15-15)

Håndbold, damer, pokalturneringen.

Sekstendedelsfinale:

SH Svendborg: Camilla Falk 8 (2), Anja Nielsen 6, Lene Lærke 3, Line Holmskov og Ditte Hansen 2, Liv Christensen, Rikke Pedersen og Annemette Kjærgaard 1.

Ringsted-Roskilde: Beth Jørgensen 6, Emilie Frølich 6 (1), Lea Jeppesen 5, Camilla Kristensen 4, Marianne Andersen 3, Louise Olsen og Stine Jensen 2, Camilla Sølling 2 (1), Maiken Mogensen 1.

Kampens gang: 3-2, 4-4, 7-5, 10-7, 11-8, 12-14, 15-15, 16-17, 18-17, 18-21, 21-23, 21-30, 24-31.

Udvisninger: SH Svendborg 3, Ringsted-Roskilde 1.

Tilskuere: 50.

SH Svendborgs næste kamp: Søndag hjemme mod HF Sønderborg.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce