Annonce
Sport

SH stred bravt

SH Svendborgs Lene Lærke er sluppet igennem Ringsted-Roskildes forsvar og scorer et af sine tre mål i gårsdagens pokalkamp.

Det sydfynske hold var med indtil midt i 2. halvleg men er ude af pokalturneringen efter nederlag til Ringsted-Roskilde

SVENDBORG: SH Svendborg stred bravt men forgæves og er ude af pokalturneringen i damehåndbold efter nederlag i aftes på 24-31 til Ringsted-Roskilde.

De sydfynske 3. divisionsdamer opnåede sågar i 1. halvleg flere gange at føre med tre mål, inden gæsterne fra Sjælland skruede tempoet i vejret efter pausen og gik lidt mere hårdhændet til værks i forsvaret.

Kampen var stadig lige et kvarter før tid med stillingen 21-23, men så var kræfterne ved at være brugt op, og det gæstende 1. divisionshold kunne med syv mål i træk til 21-30 sætte tingene på plads. SH Svendborg holdt på det tidspunkt en scoringspause på 10 minutter.

Ringsted-Roskilde satte i 2. halvleg Anne Munk på mål, og hun tog bedre fra end forgængeren Camilla Wedelsborg, og samtidig kom der lidt mere gang i holdets storskytte Beth Jørgensen, der i første halvsæson spillede i Slagelse men siden har været med til at spille Ringsted-Roskilde pænt opad i tabellen i 1. division.

Annonce
SH Svendborgs Line Holmskov kæmper om bolden med Ringsted-Roskildes stregspiller Lea Jeppesen, mens Anne Munk i det sjællandske mål er klar til at gribe ind.

Anja Nielsen i hopla

SH Svendborg holdt længe liv i håbet om en overraskelse i kraft af en velspillende Anja Nielsen, der bombede seks bolde ind fra distancen, samt en viljestærk indsats fra fløjspiller Camilla Falk, der scorede fra begge fløje, på kontraløb og på straffekast. Desuden stod Tina Uth en fin kamp i målet.

Ringsted-Roskilde stillede op uden Mette Gravholt, der som Beth Jørgensen spillede i Slagelse i første halvsæson, men der var alligevel fysikken til forskel på de to hold, og da det sjællandske hold i 2. halvleg gik lidt længere frem i forsvaret for at møde de fynske skytter, så blev brodden langsomt men sikkert pillet ud af hjemmeholdet.

To fynske hold tilbage

SH Svendborg kan dog være tilfreds med indsatsen i pokalturneringen set som helhed. Tre sejre og en godkendt indsats i aftes, hvor to rækkers forskel på holdene var svær at få øje på i de første tre kvarter.

Hjemmeholdet forsøgte sig en overgang i 2. halvleg med at gå frem på Beth Jørgensen, men det bremsede ikke for alvor gæsteholdet, der havde andre til at skyde ude fra eller spille bolden ind til Lea Jeppesen på stregen.

Ringsted-Roskilde er nu klar til ottendedelsfinalerne i pokalturneringen sammen med foreløbig Løve-Høng fra 3. division. Eneste tilbageværende fynske damehold er Odense HF fra 1. division og Middelfart fra fynsserien.

SH-Ringsted-Roskilde 24-31 (15-15)

Håndbold, damer, pokalturneringen.

Sekstendedelsfinale:

SH Svendborg: Camilla Falk 8 (2), Anja Nielsen 6, Lene Lærke 3, Line Holmskov og Ditte Hansen 2, Liv Christensen, Rikke Pedersen og Annemette Kjærgaard 1.

Ringsted-Roskilde: Beth Jørgensen 6, Emilie Frølich 6 (1), Lea Jeppesen 5, Camilla Kristensen 4, Marianne Andersen 3, Louise Olsen og Stine Jensen 2, Camilla Sølling 2 (1), Maiken Mogensen 1.

Kampens gang: 3-2, 4-4, 7-5, 10-7, 11-8, 12-14, 15-15, 16-17, 18-17, 18-21, 21-23, 21-30, 24-31.

Udvisninger: SH Svendborg 3, Ringsted-Roskilde 1.

Tilskuere: 50.

SH Svendborgs næste kamp: Søndag hjemme mod HF Sønderborg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce