Annonce
Middelfart

Sfo-fodbold: Børn fra skolefritidsordninger i den tidligere Middelfart Kommune mødtes til et to-dages stævne

Det var børn fra skolefritids-ordninger i den gamle Middelfart Kommune, som mødtes to dage. Privatfoto

Middelfart: Et fodboldstævne i Lillebæltshallerne for skolefritids-ordninger i den tidligere Middelfart Kommune er blevet holdt.

- Det har været rigtig spændende for os som personale rundt i sfo´erne at træne med børnene op til stævnet frem til nu at se, hvordan alle spillere kæmper samtidigt med, at de har overskud til at smile og bakke hinandens hold op.

Det fortæller Lars Boesen i en pressemeddelelse.

- Om tirsdagen spillede børn fra 0. og 1. klasse om de eftertragtede medaljer og pokalen. Hos drengene var det Lillebæltskolens sfo, der vandt guldet over Hyllehøjskolens sfo.

- Ligeledes var det også pigerne fra Lillebælt, der vandt guldet i en finale mellem to hold fra Lillebælt, fortæller han.

Om onsdagen var det så de store børn fra 2. og 3. klasse, der spillede.

- Her vandt Strib sfo guld ved både drengene og pigerne i to spændende finaler. I drengenes finale stod kampen mellem Hyllehøj og Strib, og ved pigerne stod kampen imellem Vestre og Strib.

Annonce
Drengene spillede for sig. Og det samme gjorde pigerne, da lokale skolefritids-ordninger mødtes i Middelfart. Privatfoto
Glade vindere. Privatfoto
Mange fik mulighed for at mødes på tværs af alting. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce