Annonce
Serie 1

SFF 2015 destruerer Søhus Stige i en vanvittig 5-0 sejr

Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
SFF 2015 hentede tre point i tirsdagens kamp mod Søhus Stige.

Serie 1, pulje 1, SFF 2015-Søhus Stige 5-0 (2-0).

Der var pointmæssigt noget at glæde sig over i omklædningsrummet for SFF 2015 efter hjemmekampen mod Søhus Stige. Tirsdagens kamp endte med en 5-0-sejr og tre point til SFF 2015.

Sejren var den femte i sæsonen for SFF 2015 i Serie 1, pulje 1.

SFF 2015s mål blev scoret af Nikolaj Hedegaard (29 og 43), Martin Hausmann (61) og Søren Vognsen Pedersen (73).

Efter hjemmekampen ligger SFF 2015 nummer fem med 16 point og en samlet målscore på 26-15 efter ni spillede kampe ud af 26. Søhus Stige ligger nummer syv med 16 point og en samlet målscore på 21-20.

SFF 2015s Mikael Madsen (69) fik gult kort.

SFF 2015s næste kamp spilles lørdag den 12. oktober kl. 15:00 på hjemmebane mod Rudkøbing BK, der ligger nummer ni i rækken med ti point.

Søhus Stige skal også på banen lørdag den 12. oktober, men allerede kl. 10:15. Det sker på hjemmebane mod OB, der ligger nummer ti i rækken med ti point.

Denne artikel er skrevet af Ritzaus tekstrobot på baggrund af data fra Fyens Stiftstidendes sportsredaktion og DBU.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce