Annonce
Kerteminde

SF vil give borgerne pengene tilbage for ubrugt SFO - resten af udvalget sagde nej

Arkivfoto fra Langeskov skoles SFOs 25 års jubilæum. Foto: Andreas Bastiansen
Forældre, der måtte holde deres børn hjemme under nedlukningen, får ikke pengene til skolefritidsordningen tilbage.

Kerteminde: De Konservative, Socialdemokraterne og Enhedslisten vil ikke give borgerne deres penge tilbage. Det ville Socialistisk Folkeparti tilgengæld gerne, da børn- og skoleudvalget på deres møde behandlede et forslag om at sende de penge retur, som forældrene har betalt for SFO'en undre nedlukningen.

- De penge, som forældrene havde indbetalt for den periode, der var lockdown, skulle sættes ind på forældrenes konto, og så kunne man bruge den konto, når de meldte sig ind i SFO'en igen, forklarer medlem af udvalget Alex Haurand.


Annonce

SFO'en er et supervigtigt fællesskab at være i for børn.

Alex Haurand


Hvis forældrene ikke får deres penge tilbage, risikerer kommunen nemlig, at børnene bliver meldt ud af deres  SFO, og hvis de først er meldt helt ud, kommer børnene ikke tilbage, frygter Alex Haurand.

- Jeg kan være lidt betænkeligt ved, at fordi mange forældre er hjemsendte, vænner de sig til at børnene går derhjemme, og så vælger man at spare de  penge til SFO.

- Og SFO'en er et supervigtigt fællesskab at være i for børn. Alle børn har godt af at spejle sig i andre børn, forklarer Alex Haurand.

En lille million

Administrationen har beregnet, at hvis forældrene skulle have deres penge tilbage for de første fem uger i året, vil det koste 803.000 kroner. Og alene den administrative opgave med at kompensere forældrene vil betyde, at der skal ansættes en administrativ medarbejder ekstra i tre måneder til en samlet lønudgift på 75.000 kroner.

Den udgift var der ikke råd til, mente flertallet i børn- og skoleudvalget.

- Det var simpelthen et spørgsmål om økonomiske midler, for hvis vi skal finde den der lille million, skal vi gøre det inden for eget budget, for vi får ingen kompensation fra staten, fortæller formand for børn- og skoleudvalget, Jutta Nielsen.

- Og så kan vi se, at de kommuner, der ligger rundt omkring os, har taget samme beslutning. Det er et spørgsmål om økonomi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce