Annonce
Odense

SF: Tilbyd modermåls-undervisning for at stoppe private weekendskoler

Stina Willumsen vil tilbyde modersmålundervisning for at undgå skoler som ABC-skolen, der er under anklage for at piske eleverne over fingrene.

SF's Stina Willumsen vil sætte en stopper for skoler som ABC-skolen i Vollmose, som er under anklage for at slå eleverne i skoletiden.

- Vi er nødt til at få stoppet hele denne underskov af mere eller mindre suspekte private undervisningstilbud, som vi ikke kan garantere er pædagogisk forsvarlige.

Men Willumsen vil ikke afskaffe modermålsundervisningen. Tværtimod.

- Vi bør som ansvarlige politikere arbejde for, at der ikke er efterspørgsel på den type skoler, og det kan vi gøre ved selv at tilbyde modersmålsundervisning som en integreret del af undervisningen i vores folkeskoler. På den måde kan vi sikre kvaliteten, og forældre risikerer ikke lade sig friste af de mere suspekte private tilbud.

Så længe der ikke bliver tilbudt modermålsundervisning under folkeskoleregi, risikerer man, ifølge Stina Willumsen, episoder som den fra ABC-skolen.

- Jeg tror, mange forældre med etnisk minoritetsbaggrund gerne vil have, at deres børn lærer noget om det sprog og den kultur, de selv kommer fra. Og derfor er der et marked for weekendskoler, koranskoler og lignende, som vi ikke kan garantere kvaliteten eller forsvarligheden af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce