Annonce
Indland

SF til Radikale: Drop idé om arbejdskraft fra tredjelande

SF-formand Pia Olsen Dyhr vil rekruttere mennesker til "en ordentlig løn", siger hun før forhandlinger.

De Radikale kan glemme alle drømme om at hente mere udenlandsk arbejdskraft fra lande uden for EU ved at sænke beløbsgrænsen for, hvad man skal tjene for at arbejde i Danmark.

Det siger SF-formand Pia Olsen Dyhr. Forud for onsdagens regeringsforhandlinger kommer hun med meldingen om, at der er "mere end 19 millioner arbejdsløse europæere", som kan rekrutteres.

- De skal rekrutteres til en ordentlig løn. Og så skal vi have flere langtidsledige ud på arbejdsmarkedet.

- At hente folk fra tredjelande vil ikke hjælpe Danmark ret meget. Jeg mener, at Finansministeriet vurderer, at det vil give 120 millioner kroner, hvilket ikke er meget, siger hun før SFs forhandlinger med Socialdemokratiet.

SF er det andet parti efter Enhedslisten, der onsdag er mødt frem til forhandlinger på det økonomiske område.

De Radikale skal onsdag eftermiddag ind som det tredje og sidste parti fra rød blok for at forhandle med S-formand Mette Frederiksen.

De Radikale vil sænke beløbsgrænsen for, hvad en borger uden for EU skal tjene for at kunne arbejde i Danmark, fra 427.000 kroner til 325.000 kroner.

Det skal tiltrække mere udenlandsk arbejdskraft.

Både Socialdemokratiet, Enhedslisten og SF er imod at sætte beløbsgrænsen ned.

- Hvis De Radikale tror, at det eneste, man kan gøre, er at hente folk til Danmark for at arbejde for en meget lav løn, så kommer vi ikke langt. Men lad os se, om vi ikke kan finde en løsning, siger Pia Olsen Dyhr.

SF gik markant frem ved folketingsvalget 5. juni. Her blev partiet fordoblet i mandater, så det er oppe på 14 mandater.

De fire partier i rød blok fik i alt 91 mandater ved valget og har således flertal i Folketinget.

De økonomiske forhandlinger ventes at blive et politisk tovtrækkeri mellem SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet på den ene side og De Radikale på den anden.

De Radikale ønsker at føre en økonomisk politik med reformer og tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft, en idé som de tre andre partier ikke deler.

Enhedslisten har sagt, at partiet ikke vil bakke op om Mette Frederiksen som statsminister, hvis hun vil føje De Radikales idéer på det økonomiske område.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce