Annonce
Middelfart

SF svarer igen i skoledebat: Konservative peger en skole ud på baggrund af én årgangs resultater

Mikkel Dragmose-Hansen er medlem af byrådet i Middelfart for SF og formand for arbejdsmarkeds- og beskæftigelsesudvalget. Foto: Mette Mørk
Annonce

Lokaldebat: I SF er vi desværre ikke en del af skoleudvalget i denne periode – ligesom konservatives Morten Weiss heller ikke er medlem. I SF har vi dog tillid til skolernes arbejde og skoleudvalgets arbejde og har igennem årene gået til budgetforhandlingerne med fokus på skoleområdet.

I SF er vi overraskede over, at Konservative udvælger Ejby Skole på baggrund af én årgangs resultater. Jeg er selv tidligere elev på Ejby Skole for 18 år siden, hvor der også var forskel fra årgang til årgang på resultaterne. Vi ved, at årgangene svinger i karaktergennemsnit – også på den socioøkonomiske skala, så lad os nu hellere fokusere på visionerne for skolevæsnets fremtid. For eksempel at vores elever modtager undervisning fra personale med kompetencedækning. Et område, hvor Ejby Skole i øvrigt er blandt toppen i kommunen med 95 procent af personalet, som er kompetencedækket.

Konservative i Middelfart ønsker at drøfte udfordringer og henviser til eksempler fra for eksempel Canada. Det er bestemt også en fin sammenligning, for det må betyde, at Konservative er forberedt på at ansætte flere lærere, øge forberedelsestiden og øge ressourcerne til trivsel og kreative fag, idræt og sprog - netop som det skete i Canada for 15 år siden, hvor resultaterne kom drypvis de efterfølgende 5-10 år.

I virkeligheden knokler vores skoler, så vores bedste måde at gøre folkeskolen endnu bedre må være friere rammer, bedre økonomi og at få den åbne skole endnu mere i spil. Vi skal have et skolevæsen, som favner alle – også vores udsatte elever og elever med udfordringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Otterup bankede HC Odense længere ned

Annonce