Annonce
Nyborg

SF strammer støvlerne: Ja til kunstgræs, nej til miljøbelastning

Ole Tyrsted Jørgensen (SF) var kandidat til Byrådet i Nyborg i 2017. Han kom lige præcis ikke ind. Nu går han og partiet ind i kampen om optimering af kunstgræsbaner. Foto: Michael Bager

SF går på banen i kampen om det omdiskuterede kunstgræs. Det er en hån at fjerne plastik fra naturen med den ene hånd og kyle det ud med den anden, siger Ole Tyrsted (SF).

Nyborg: Diskussionen om landets kunstgræsbaner er over de seneste måneder eksploderet i hele landet, og i Nyborg melder flere sig ind i kampen mod den miljøbelastning, plastikbanerne lægger på naturen.

Seneste spiller på banen er SF i Nyborg, der nu kommer med konkrete forslag til at mindske de miljømæssige problemer.

- Vi vil gerne have kunstgræsbaner, men vi vil ikke se på den miljøbelastning af naturen. Derfor vil vi til de kommende budgetforhandlinger foreslå, at man afsætter 1,5 millioner kroner til at optimere de nuværende kunstgræsbaner og den kommende bane i Vindinge, siger Ole Tyrsted, der er medlem af SF og sidder i bestyrelsen for Nyborg Forsyningsselskab.

Undersøgelser har vist, at der i gennemsnit forsvinder fem tons gummigranulat, små stykker aflagt bildæk, fra banerne, og at vandet fra banerne indeholder tungmetaller, der i værste fald går i grundvandet eller drikkevandet.

- Vi vil kæmpe for, at man etablerer et spildevandsanlæg, så vandet fra banerne bliver ledt i kloakkerne, hvor man efterfølgende fjerner en del af tungmetallerne.

- Vi vil også gerne have kanter på banerne for at gummiet ikke vælter ud, og skal der være et tømningssted til sokker og støvler, så man kan samle granulatet op og genbruge det, siger Ole Tyrsted.

S også på holdet

kritikken af banerne startede, da Albert Pedersen (S) bragte det på banen her i avisen. Det var godt, men ikke nok, mener Ole Tyrsted.

- Socialdemokratiet har trukket håndbremsen, men de er ikke kommet med noget bud på, hvad der skal ske. De foreslår at lave opvarmede græsbaner, men det løser ikke problemet her og nu.

Modellen med de opvarmede græsbaner er SF dog ikke afvisende over for på længere sigt - bare der også bliver gjort en indsats nu.

- Vi kender ikke miljøberegningerne på opvarmede kunstgræsbaner, men det kunne da være en mulighed at udfase de nuværende baner, når de er forældede og så begynde med noget helt nyt - bare vi også gør noget her og nu, forklarer Ole Tyrsted.

Annonce

Dyrere fyld

I dag er der kunstgræsbaner i Nyborg, Ullerslev, Tårup og Efterskolen ved Nyborg og en femte er på vej i Vindinge. Den har SF ikke til hensigt bremse, men kommer med et forslag til at gøre den mere miljørigtig.

- Man kunne prøve med noget nyt infill, så i stedet for gummigranulat fra bildæk kunne det være noget af det dyrere, men mindre miljøbelastende - for eksempel kokos, forklarer Ole Tyrsted.

Forslagene skal med på det kommende budgetforlig, der starter op efter sommerferien. Her håber Ole Tyrsted, at de andre partier vil bakke op om forslagene.

- Vi samler plastik op fra naturen med den ene hånd og smider det direkte ud med den anden hånd. Det synes vi ikke er i orden, og derfor håber vi, at de andre partier vil være med, for det er vigtigt, at borgerne i kommunen kan dyrke udendørssport om vinteren.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Fyns Amts Avis mener: Den hårde, men nødvendige skoledebat på Langeland

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce