Annonce
Middelfart

SF-spidskandidat vidste intet om sin forgængers deling af sexbilleder: - Jeg er bekymret for, hvordan Mikkel har det

Morten Thomsen, spidskandidat for SF i Middelfart. Arkivfoto
Morten Thomsen (SF), der har overtaget Mikkel Dragmose-Hansens plads i byrådet, måtte efter eget udsagn læse om sin partifælles retssag i pressen. Han håber nu, at der kan "komme ro omkring" Dragmose, der tirsdag har meldt sig helt ud af partiet.

Nordvestfyn: Mandag aften kom det frem via BT, at den tidligere viceborgmester og spidskandidat for SF i Middelfart, Mikkel Dragmose-Hansen, er blevet idømt 30 dages betinget fængsel for blandt andet at have delt billeder af stærk seksuel karakter.

Det sker kun lidt mere end en måned efter, at Dragmose valgte at trække sig fra byrådet i Middelfart og overlade sin taburet til partifællen og partiets tidligere lokalformand Morten Thomsen, der nu skal stå i spidsen for at sikre SF et godt resultat ved kommunalvalget i november.

Morten Thomsen fortæller, at han ikke havde nogen anelse om, at Dragmose skulle i retten mandag. Og at han i øvrigt først blev bekendt med sagen, da han kunne læse om den i medierne.

Annonce

- Da jeg så det, var jeg nærmest ved at falde ned af stolen. Jeg går jo ikke lige og spørger mine venner, om de har lavet noget kriminelt. Men jeg er bekymret for, hvordan Mikkel har det. Han er en god ven, og sådan noget her er aldrig rart, siger Morten Thomsen, der ikke umiddelbart mener, han burde være blevet advaret eller orienteret, selvom der allerede er dumpet masser af spørgsmål ind fra andre SF-medlemmer i løbet af natten og morgenen.

- Hvad har jeg kunnet bruge det til? Det er ikke en sag, som har noget med partiet at gøre. Det er Mikkels, siger han.

Stoppet var naturligt

Mikkel Dragmose-Hansen meldte i begyndelsen af august ud, at han ville stoppe i politik for at fokusere på sit nye job og på sin virksomhed med boligudlejning, som var i vækst.

Og ifølge Morten Thomsen var den melding ikke helt uventet på det tidspunkt.

- Vi har været bekymrede over, at Mikkel arbejdede så meget, så derfor har vi set det som en naturlig del, at han trak sig.

Tror du, at den her sag i stedet kan være grunden til, at han har valgt at trække sig?

- Det ved jeg ikke, det har jeg ikke spurgt ham om, og det har jeg heller ikke intentioner om at gøre. Vi kan ikke bruge gætterier til noget. Vi kan se, at Mikkel har lavet den her dumme ting, og det tager vi afstand fra, siger Morten Thomsen.

Mikkel Dragmose-Hansen har tirsdag morgen meldt sig helt ud af SF.

Morten Thomsen fortæller, at han håber, udmeldelsen kan "give noget ro omkring" Dragmose, der ifølge Thomsen selv har taget beslutningen om at sige endeligt farvel til partiet.

- Jeg har det også skidt, når mine venner kommer i problemer. Det var Mikkel, der fik mig ind i politik. Og han har lært mig meget omkring politik, fortæller spidskandidaten og runder af:

- Det er en fejl, men det er jo ikke dem, man skal dømmes på. Man skal dømmes på de gode ting.

Fyens Stiftstidende har forgæves forsøgt at få Mikkel Dragmose-Hansens kommentar til sagen.

Derfor skriver vi navn

Selv om alle domme er offentlige, skriver Fyens Stiftstidende normalt først navn på dømte personer, når de har fået over et års ubetinget fængsel. 

Vi fraviger dog denne regel, når der er tale om domme til personer, der indtager eller har indtaget betroede poster. Og det har Mikkel Dragmose-Hansen.

Sander Schmidt Astrup, nyhedschef og redaktionschef

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se video: Hundredvis af fans trodsede regnen for at møde populær youtuber i Slikræven

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense

Millioner til forstærket indsats mod udledninger fra gartnerierne

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Odense

Kender du en solstråle? Kommune søger unge til at hygge om de ældre på plejehjem

Erhverv For abonnenter

Nyt kæmpe erhvervsbyggeri ved motorvejen ligger indenfor kirkebyggelinjen: - Når vi står på kirkegården, kan vi kigge henover taget

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Middelfart

Renovering til næsten 15 millioner kroner nærmer sig sin afslutning: 30 års røg er malet over, når Middelfart Kirke åbner dørene til foråret

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Nordfyn For abonnenter

Passager faldt ud af kurven: Havarikommission har undersøgt alvorlig hændelse under DM i ballonflyvning

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Nyborg

Det var kattens: Mumier er ren overtro

Annonce