Annonce
Assens

SF’s afgående byrådsmedlem om Sandbergs 'såkaldte' nye linje

Flemming Risskov Jørgensen blev ikke valgt ind i byrådet til kommunalvalget 16. november. Det gjorde debutanten Jeanette Sandberg derimod. Arkivfoto: Michael Bager

Læserbrev: På valgaftenen begyndte Jeanette Sandberg pludselig at påstå, at SF har arbejdet for meget sammen med Venstre.

Hendes nyopfundne synspunkt var både mærkeligt og overraskende. Sandberg har jo som næstformand i SF-Assens siddet på bestyrelsesmøde efter bestyrelsesmøde og gennemgået samtlige byrådsdagsordner. Hun har aldrig foreslået, at SF skulle have stemt anderledes.

I interviewet den 13/12, fik Sandberg da også følgende spørgsmål: ”Hvor synes du, der er blevet arbejdet for tæt sammen med Venstre?” I stedet for at svare, hævdede hun, at det var mere naturligt at føre blokpolitik sammen med Socialdemokratiet og Enhedslisten.

Annonce

Sandbergs udenomssnak giver anledning til følgende spørgsmål: Kan hun give ét eneste konkret eksempel på, at SF i byrådet skulle have stemt for et forslag, der var udtryk for Venstre-politik? Kan hun ligeledes give ét eneste konkret eksempel på, at SF har stemt imod et fornuftigt forslag fra Socialdemokratiet og Enhedslisten?

Har Sandberg slet ikke opdaget, at man skal kunne tælle til 15 for at kunne få indflydelse ved at indgå i et byrådsflertal?

Flemming Risskov Jørgensen

Sandbergs ønske om at føre blokpolitik sammen med Socialdemokratiet og Enhedslisten rejser et par problemstillinger:

For det første fik de tre partier kun valgt 11 byrådspladser. Har Sandberg slet ikke opdaget, at man skal kunne tælle til 15 for at kunne få indflydelse ved at indgå i et byrådsflertal? Foretrækker hun i virkeligheden kun at fremsætte tomme paradeforslag i stedet for at opnå konkrete resultater?

For det andet har Socialdemokratiet allerede efterladt SF og Enhedslisten tilbage på perronen. Socialdemokratiet har indgået konstitueringsaftale med de borgerlige – uden om SF og Enhedslisten. Hvordan harmonerer Sandbergs påstand om, ”at vi nu modsat tidligere står stærkt sammen i rød blok” med Poul-Erik Svendsens udtalelse om, at Socialdemokratiet ikke ønskede at give en af Socialdemokratiets ØU-pladser (Økonomiudvalg red.) til Jeanette Sandberg, fordi man netop havde aftalt i konstitueringen at holde SF ude?

Kort sagt: Hvad går Sandbergs ”nye” linje ud på?


Svar fra Jeanette Sandberg, byrådsmedlem og bestyrelsesmedlem i SF-Assens, Solvænget 9, Tommerup St:

Flemming skriver, at jeg på valgaftenen pludselig skulle have opfundet min holdning om, at SF har samarbejdet for tæt sammen med Venstre i de seneste år. Her er et citat fra en tekst, jeg skrev i sommers, så kan læserne selv vurdere om mine holdninger pludselig opstod 16. november:

”Når man indgår i forhandlinger og konstitueringer, må man være villig til kompromis, men styret af nogle klare ideologiske pejlemærker. For SF i Assens bør de andre røde partier være de naturlige og tætteste samarbejdspartnere. SF og Socialdemokraterne i Assens har til tider brugt for meget tid på at vende kanonerne mod hinanden i stedet for at stå sammen imod de borgerlige liberalister og nationalister.”

Og jo, vi har haft vores uenigheder i bestyrelsen i SF-Assens. Flemming efterlyser konkrete eksempler, så her er et af de nyeste: Ved budgetforhandlingerne i år foreslog Socialdemokratiet at fremrykke indførelsen af minimumsnormeringer i daginstitutioner. Jeg argumenterede for, at vi burde forholde os konstruktivt til dette forslag. Det blev afvist af Mulle.

Heldigvis har vi også været enige om mange ting i bestyrelsen. For eksempel har Flemming gjort en stor indsats for at mindske kommunens brug af sprøjtegift.

Citatet ovenfor er fra mit opstillingsgrundlag fra vores interne urafstemning, hvor SF’s medlemmer skulle beslutte placeringen af kandidaterne fra nummer 2-4 på stemmesedlen. I denne afstemning fik jeg en meget klar opbakning fra medlemmerne. Valgresultatet den 16. november viste, at en stor del af SF’s vælgere også ønsker en fornyelse af den politiske linje.

Det er altså ikke ”Sandbergs nye linje”, som Flemming skriver, men et bredt ønske blandt mange af SF’s medlemmer og vælgere om at SF justerer den politiske linje. Det skal vi nu drøfte i partiet på en række medlemsmøder. Flemming er meget velkommen. Jeg tror faktisk, det er mere konstruktivt at tage dialogen der end i medierne.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Colins firma er gået konkurs: Bagved gemmer sig et forlist aktie-eventyr og en omstridt erhvervsmand med over 620 konkurser bag sig

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Bilen var så sammenkrøllet, han ikke kunne komme ud: Mand kørte ind i vejarbejde

Assens For abonnenter

Unge spytter efter og truer børn og forældre: - Vi har sagt til vores drenge, at de skal lade være med at få øjenkontakt med dem

Odense

Mor til femårig har meldt børnehjem i Odense til politiet - for kidnapning

Odense For abonnenter

Har du også undret dig? Så længe går der, før skinnerne skal rives op og skiftes ud

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: Havnedirektør forventer investeringer for flere hundrede millioner

Odense

Tragedie efter tragedie gav politimanden Ole PTSD: Nu hjælper han andre i samme situation

Navne For abonnenter

Anette Agersnap var den første kvindelige præst i syren-sogn: Jeg er taknemmelig over alle de livshistorier, jeg har været vidne til

Hos Carl Ras kommer organisationens helbred i første række: Vi fejrer titlen som Danmarks næstbedste arbejdsplads langt mere end de finansielle resultater

Faaborg-Midtfyn

Forslag om offentlige stier på private marker vækker vrede: - Om de så tilbød mig fem millioner, ville svaret være nej

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nyborg For abonnenter

Nyborg vil lægge motorsaven væk og lade træerne leve:  - Men hvor skal pengene komme fra?

Odense For abonnenter

Stor messe gennemføres trods pludselig konkurs: - Vi har jo været lidt i panik

Middelfart

Stort cykelløb i Middelfart i weekenden: Sådan påvirker det trafikken

Annonce