Annonce
Assens

SF-profil melder sig ud efter interne stridigheder: - SF er ikke et enkeltmandsparti, hvor én person bestemmer alting

Mogens Mulle Johansen (SF) fik 200 personlige stemmer til kommunalvalget i Assens Kommune. Arkivfoto: Michael Bager
Efter 32 år som med byrådsmedlem for SF har Mogens Mulle Johansen nu meldt sig ud af partiet. Det sker efter interne stridigheder med stemmeslugeren Jeanette Sandberg, om hvem af de to, der skulle have formandsposten i Uddannelse, Børn og Familie samt om partiets generelle linje.

Assens: Mogens Mulle Johansen skal for fremtiden være en del af byrådet i Assens Kommune som løsgænger.

- Jeg har gjort op med mig selv, at det bliver som løsgænger, jeg fortsætter, og nej jeg skifter ikke til noget andet parti, siger Mogens Mulle Johansen.

Det sker efter en lang intern strid i partiet om hvem, der skulle bestride formandsposten i udvalget for Uddannelse, Børn og Familie.

Annonce

Mogens Mulle Johansen mener, at der inden valget er lavet en aftale i partiet om, at det var ham, der skulle tage til forhandlingerne om SF's indflydelse på valgnatten og bestride en eventuel formandspost, hvilket Jeanette Sandberg ikke var enig i.

Det hele kulminerede mandag aften, hvor SF i Assens holdt et ekstraordinært medlemsmøde, hvor de fremmødte stemte igennem, at det bliver Jeanette Sandberg, der skal have udvalgsformandsposten.

En beslutning som Mogens Mulle Johansen ellers accepterede og respekterede på aftenen, hvor han også proklamerede, at nederlaget ikke betød, at han ville melde sig ud af SF.

Ikke socialdemokrat

Melder du dig ud af partiet på grund af mødet i går?

- Det var selvfølgelig en start på det. Men jeg vil sige, at da jeg så udtalte mig til P4 Fyn i morges, og overhørte hvad hun (Jeanette Sandberg red.) sagde om, at vi nu skulle have en ny stil, og at vi skulle samarbejde tæt med socialdemokraterne, og bagefter kunne læse det samme i en artikel, som hun har sagt til jer. Så vil jeg bare sige, at hvad hjælper det at sige ja til et tæt samarbejde med otte mandater plus to, det giver ti, og er det indflydelse?, siger Mogens Mulle Johansen og svarer på sit eget spørgsmål:

- Nej, og hvis jeg ønskede at være medlem af Socialdemokratiet, så havde jeg nok for mange år siden meldt mig ind der i stedet for. Jeg er realist-SF'er, og så har jeg ovenikøbet lidt styr på økonomi, og jeg ønsker resultater. Så når jeg forhandler, så gør jeg det for at få indflydelse både på partiets vegne og så videre. Og det er der dæleme ikke nogen til mødet i går, der har sat spørgsmålstegn ved.

Jeg har ikke noget, jeg skal samarbejde med hende om, for jeg sidder ikke i samme parti. Hun må jo være socialdemokrat, hvis det er det, hun ønsker.

Mogens Mulle Johansen, løsgænger Assens Byråd

- Jeg kan også kun tage valgresultatet som, at det var ok, det vi havde lavet gennem de fire år, for SF gik jo rent faktisk otte procent frem. At stemmerne så fordeler sig, som de gør, kan jeg ikke gøre så meget ved. Jeg har ikke ført valgkamp for Mulle, jeg har derimod hele tiden opfordret til, at man skulle stemme personligt på en af SF's kandidater. Men så kan man lære af det, at man nok skal stå sig selv nærmest.

- Men det er mest det med, at jeg ikke kan se mig selv som medlem af socialdemokratiet nummer to. Det gjorde det til en nem beslutning. Og når hun (Jeanette Sandberg red.) så ovenikøbet siger, at hun skal lægge linjen. Gu skal hun ej. Det er bestyrelsen og medlemmer, der bestemmer linjen i SF. Det er sgu ikke noget, hun skal bestemme. SF er ikke noget enkeltmandsparti, hvor én bestemmer alting. Det kan godt være, at det bliver sådan nu, hvor der kun er én SF'er tilbage i byrådet.

Annonce

Kan ikke se et samarbejde

Du nævnte til avisen i går, at I er professionelle politikere, så selvfølgelig kan I godt samarbejde. Kommer I også til at kunne det nu?

- Jeg har ikke noget, jeg skal samarbejde med hende om, for jeg sidder ikke i samme parti. Hun må jo være socialdemokrat, hvis det er det, hun ønsker. Jeg vil hele tiden være den samme, jeg har ikke ændret grundholdninger, fordi jeg har meldt mig ud af SF. Jeg vil gå efter resultater. Det bliver sværere, når man er alene, det er der ingen tvivl om, men sådan er betingelserne.

Hvor lang tid har du gået med de her tanker - for det er vel ikke bare en idé, der er kommet i løbet af natten?

- Siden der blev indkaldt til det her medlemsmøde i går aftes, har jeg tænkt: Hvad gør du, hvis der bliver stillet mistillid til det arbejde, du har leveret? Jeg gik jo bare op og leverede det arbejde, der var aftalt - at jeg skulle prøve at forhandle de her positioner hjem. Og det var mit navn, der stod på sedlen.

- Jeg kan se, at hun har udtalt til avisen, at det (papiret red.) havde hun aldrig set før. Det er lodret løgn for at sige det lige ud.

- Jeg synes faktisk, det var lidt pinligt, det var det, der var indkaldt til medlemsmøde omkring. Selve beslutningen om at vælge hende er en del af demokratiet i SF, og det respekterer jeg fuldt ud. Men jeg vil sige, at mistillid fra medlemmerne, den var lidt tung.

Til slut fortæller Mogens Mulle Johansen, at han ikke er bitter eller sur over valgresultatet, der blandt andet nu har gjort, at han har meldt sig ud af partiet, men at han heller ikke havde forventet, at han skulle blive presset ud indefra.

Annonce
Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Skole i svær smittekamp: - Situationen ændrer sig nærmest hver halve time

Erhverv For abonnenter

Mange millioner til robotfirma: Lars-Peters robot er rykket op i en ny division

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

14 dages ventetid på hjælp til Mit-ID: Hvorfor sparer I på Borgerservice, spørger utilfreds borger

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Nordfyn For abonnenter

Ingen bed på en billig byggegrund i Hårslev: Se listen over, hvad en grund koster i de nordfynske byer

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Remoulade-gigant investerer 50 millioner: Nyt byggeri gavner både miljø og bundlinje

Kerteminde

Fanget på video: Ukendt mand brugte vinkelsliber til at stjæle skoleelevs Puch Maxi

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

OB

OB lejer omgående Moses Opondo ud til AC Horsens i foråret - AC Horsens vil bruge ham til at rykke tilbage i Superligaen

Odense For abonnenter

Lokalplanen ændret: Åbner mulighed for kæmpe byggeri tæt på stadion

Nyborg

Fagforeninger: Flere sager om krænkelser i Nyborg Kommune

Annonce