Annonce
Odense

SF og Radikale er klar med et ja: - Vi vil gerne sælge fjernvarmen

- Man kan jo se, der er modstandere, der er meget aktive, og det giver en skævvridning af debatten. Det kalder på, vi i SF melder vores holdning ud, siger Brian Dybro om partiets ja til at sælge Fjernvarme Fyn. Arkivfoto: Nils Svalebøg.
Der er hårdt brug for pengene til byens nedslidte skoler, mener både SF og Radikale Venstre, der derfor siger ja til at sælge Fjernvarme Fyn.
Annonce

Odense: Mens flere byrådspartier både af den røde og blå slags har meldt sig som klare modstandere af at sælge Fjernvarme Fyn, leverer to af de mindste partier - SF og Radikale Venstre - nu deres fulde opbakning til salget.

- Vi anbefaler et ja, fordi vi har brug for de 500 millioner kroner til renovering af nedslidte skoler, daginstitutioner og plejehjem, siger Brian Dybro (SF).

- Hvis vi ikke sælger Fjernvarme Fyn, kan jeg ikke se, hvor vi kan finde så mange penge. Og så er det helt afgørende, at vi sælger til et fynsk, forbrugerejet selskab, der sikrer den grønne omstilling og ikke sælger fjernvarmen videre.

Som byråd har I lovet en offentlig proces omkring det eventuelle fjernvarmesalg - hvorfor afventer I så ikke de kommende ugers borgermøder, før I tager stilling?

- Vi har overvejet salget nøje i SF. Man kan jo se, der er modstandere, der er meget aktive, og det giver en skævvridning af debatten. Det kalder på, vi i SF melder vores holdning ud, mener Brian Dybro.

Annonce

Bølgerne går højt

Hos Radikale Venstre har Susanne Crawley Larsen længe været positiv over for et salg, og nu giver hun det endelige svar: Hun stemmer ja til at sælge Fjernvarme Fyn til Energi Fyn.

- Bølgerne går højt og ordene er stærke, når det kommer til salget af Fjernvarme Fyn, skriver hun i et opslag på Facebook.

Et ekstra borgermøde

Odense Kommune melder alt optaget til de første fire planlagte borgermøder om det eventuelle salg af Fjernvarme Fyn til Energi Fyn og er derfor nu klar med et ekstra møde.

Det bliver 7. september klokken 16.30-18.40 i Dalumhallen, og tilmelding skal ske på Odense Kommunes hjemmeside.

På grund af corona-situationen er der kun plads til 100 deltagere ved hvert møde - inklusiv blandt andet politikere, ordstyrer og inviterede gæster.

- Som jeg ser det, giver vi os selv muligheden for at investere stort og tiltrængt i velfærd. Helt præcis i de bygninger, der er rammen om hverdagslivet. På den måde forbliver værdien på kommunens hænder, og borgerne vil mærke det på deres skoler, i dagtilbud, på plejehjem, bosteder og fritidsaktiviteter. Som en sidegevinst vil salget af Fjernvarmen til Energi Fyn bringe to sæt teknologier sammen og medvirke til den nødvendige grønne omstilling af Fyn og Danmark, som vi alle ønsker.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce