Annonce
Sydfyn

SF inviterer nye kræfter til fadet: Dropper listeopstilling og Bruno Hansen dropper politik

Byrådsmedlem Bruno Hansen (SF) dropper politik. Og SF i Svendborg går nye veje i opstillingsformen. Alt sammen giver mulighed for, at nye kræfter kan komme til fadet. Arkivfoto: Kartrine Becher Damkjær
Der er store forandringer på vej i SF i Svendborg. Ikke alene genopstiller partiets byrådsmedlem Bruno Hansen - der i årevis har siddet tungt på spidskandidaturet - ikke til kommunalvalget om halvandet år. I partiet er man også blevet enig om at droppe det omdiskuterede listeopstilling; nu står den på sideordnet opstilling, hvor kandidaten med flest stemmer, løber med byrådsposten.

Svendborg: 196 personlige stemmer fik byrådsmedlem Bruno Hansen (SF) ved kommunalvalget i 2017. Den unge SF-udfordrer, Rasmus Drabe fik 323 personlige stemmer. Alligevel gik pladsen i byrådet til Bruno Hansen, der i årevis har siddet tungt på posten.

Men nu blæser der nye vinde over SF i Svendborg. Man har nemlig besluttet at droppe det omdiskuterede listeopstilling og i stedet gå med sideordnet opstilling.

Havde man gjort det allerede ved sidste valg, havde Drabe indtaget byrådsposten i stedet for Bruno Hansen.

Formand i bestyrelsen i SF i Svendborg, Anette Blynél, fortæller hvorfor, bestyrelsen nu ændrer opstillingsformen:

- Vi ønsker at bryde med den der lidt lukkede proces, der har været hidtil og have en mere åben proces. Jeg tænker på det her med, at det har været bestyrelsen, der har peget på spidskandidat, og så har man haft partiliste. Det vil vi gerne bryde med for at få mere åbenhed ind i processen og medlemmerne mere på bane i forhold til at vælge spidskandidat, siger hun.

SF har generalforsamling den 14. marts, mens opstillingsmødet holdes den 30. marts. I øjeblikket er der ifølge Blynél tre-fire mulige SF'ere, der gerne vil være spidskandidat. Kandidaterne opstilles på opstillingsmødet den 30. marts, og så har partiets medlemmer nogle uger til at stemme på, hvem der skal være spidskandidat. Det er en forskel fra tidligere, hvor bestyrelsen alene har besluttet, hvem der skulle være spidskandidat.

Anette Blynél vil ikke sige, hvem der er i spil som spidskandidater, men hun medgiver, at det kan betyde store forandringer for SF at få nye kræfter ind i byrådet samt SF's bestyrelse.

- Vi er i gang med et generationsskifte, og vi har faktisk en god stemning i SF og meget momentum, så vi har en del gode folk, der er interesseret i at være kandidater, og det betyder jo også, at vi er i lidt af en luksusposition, fordi vi ligefrem kan vælge, idet der er flere, der gerne vil være spidskandidater, siger hun.

Man har i Svendborg fastholdt en stalinistisk måde at opstille folk på, og det er ikke noget, man skal være speciel stolt af, at man har holdt fast i som de sidste.

Kaj Stillinger, tidligere byrådsmedlem

Dropper politik

Foruden at opstillingsformen, partiet går med ved det kommende valg, nu levner plads til, at nye kandidater nemmere kan komme til fadet, sker der også andre afgørende ting.

- Bruno Hansen genopstiller ikke til byrådet. Han er blevet enig med sig selv om, at det er tid til at stoppe. Vi må vel sige tusinde tak for hans mangeårige indsats. Det bliver jo noget med en 27-28 år i byrådet, når han stopper; det har været en fantastisk indsats, han har gjort for partiet, siger Anette Blynél.

Hun meddeler samtidig, at hun ikke selv genopstiller til formandsposten i SF i Svendborg, hvorfor der også her skal findes nye kræfter.

- Min valgperiode udløber, og jeg synes, det er et kæmpe arbejde at være formand ved siden af det regionsrådsarbejde, jeg har. Og jeg er jo også formand for Udsatterådet, og jeg er også landsformand i KFUK's Sociale Arbejde, så jeg synes simpelthen, at det er godt, hvis der kan komme nogen og trække læsset lidt. Det er et stort arbejde, ikke mindst når vi kommer ind i valgperioden, hvor der virkelig skal være en formand, der kan gå i spidsen på mange områder. Så jeg genopstiller ikke til formandsposten, men jeg genopstiller til bestyrelsen, hvis der er brug for det.

- Men det ser ud som om, der er flere kandidater, der gerne vil, og så er det ikke sikkert, at jeg genopstiller, for vi kan lige så godt fordele kræfterne, siger hun.

Anette Blynél er formand for SF i Svendborg. Hun genopstiller dog ikke, ligesom Bruno Hansen heller ikke genopstiller til kommunalvalget. Der er en foryngelsesproces i gang i partiet, oplyser Blynél. Arkivfoto: Robert Wengler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce