Annonce
Sydfyn

SF har kurs mod kampvalg

Til venstre Bruno Hansen (SF) sammen Rasmus Drabe på valgdagen i november 2017. Dengang fik Rasmus Drabe 323 personlige stemmer, mens Bruno Hansen fik 196. På grund af partiets daværende opstillingsform - listeopstilling - fik Bruno Hansen pladsen i byrådet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Tre SF'ere har meldt sig som spidskandidat forud for kommunalvalget i efteråret 2021. Det sker samtidig med at mangeårigt byrådsmedlem Bruno Hansen melder ud, at han ikke genopstiller.

Svendborg: Tre SF'ere har meldt deres spidskandidatur til SF's bestyrelse forud for det kommende kommunalvalg i efteråret 2021.

Der bliver altså kampvalg, når opstillingsmødet i partiet den 30. marts er ovre og partiets medlemmer i løbet af de efterfølgende ugers urafstemning skal beslutte, hvem spidskandidaturet skal gå til.

Anette Blynél, der er formand for SF i Svendborg, fortæller, at der i øjeblikket er tre-fire personer i spil til spidskandidaturet, men hun afviser at sige, hvem det er.

På Bruno Hansen og Rasmus Drabe kan man dog forstå, at det drejer sig om Rasmus Drabe selv, Dennis Ørsted Pedersen og Käthe Lund; de to sidstnævnte er medlemmer af bestyrelsen i SF i Svendborg.

- Jeg, Dennis og Käthe Lund har ligesom meldt ud til bestyrelsen, at vi gerne vil være spidskandidat, og det er jo sindssygt fedt, at der er tre, der gerne vil være spidskandidat for SF, lyder det fra Rasmus Drabe.

Han er glad for, at partiet nu går over til sideordnet opstilling, hvor kandidaten med flest stemmer, vinder posten. Det er forskelligt fra den hidtidige listeopstilling, hvor den valgte spidskandidat kommer i byrådet uanset om denne får færre stemmer end andre på listen.

- Jeg har jo været fortaler for sideordnet opstilling altid, så jeg glad for, det er den vej, vi går. Og der er sindssygt mange spændende mennesker omkring SF lige nu; vi er inde i en god periode, så jeg er en meget glad SF’er, siger han og tilføjer:

- Jeg har altid sagt, at SF i Svendborg skal have tre mandater; selvfølgelig skal vi det. Det giver mening, fordi jeg synes SF har så meget at byde på, så jeg kan slet ikke forestille mig, at det ikke skulle kunne give stemmer til tre mandater.

Det er ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra Käthe Lund og Dennis Ørsted Pedersen. Hvad angår den mulige fjerde spidskandidat, som Anette Blynél nævner, lyder det fra det tidligere medlem af Alternative Karl Magnus Bidstrup, der nu er løsgænger i byrådet:

- Det er ikke mig, der er den fjerde.

Han meldte ellers ud tidligere på måneden, at han havde meldt sig ud af Alternativet og var på udkig efter et nyt parti inden det kommende kommunalvalg.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

3.g-klasse blev landskendt efter at have klaget sin nød: Onsdag jublede og festede de efter nyhed om studenterkørsel

Annonce