Annonce
Sydfyn

SF har kurs mod kampvalg

Til venstre Bruno Hansen (SF) sammen Rasmus Drabe på valgdagen i november 2017. Dengang fik Rasmus Drabe 323 personlige stemmer, mens Bruno Hansen fik 196. På grund af partiets daværende opstillingsform - listeopstilling - fik Bruno Hansen pladsen i byrådet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Tre SF'ere har meldt sig som spidskandidat forud for kommunalvalget i efteråret 2021. Det sker samtidig med at mangeårigt byrådsmedlem Bruno Hansen melder ud, at han ikke genopstiller.

Svendborg: Tre SF'ere har meldt deres spidskandidatur til SF's bestyrelse forud for det kommende kommunalvalg i efteråret 2021.

Der bliver altså kampvalg, når opstillingsmødet i partiet den 30. marts er ovre og partiets medlemmer i løbet af de efterfølgende ugers urafstemning skal beslutte, hvem spidskandidaturet skal gå til.

Anette Blynél, der er formand for SF i Svendborg, fortæller, at der i øjeblikket er tre-fire personer i spil til spidskandidaturet, men hun afviser at sige, hvem det er.

På Bruno Hansen og Rasmus Drabe kan man dog forstå, at det drejer sig om Rasmus Drabe selv, Dennis Ørsted Pedersen og Käthe Lund; de to sidstnævnte er medlemmer af bestyrelsen i SF i Svendborg.

- Jeg, Dennis og Käthe Lund har ligesom meldt ud til bestyrelsen, at vi gerne vil være spidskandidat, og det er jo sindssygt fedt, at der er tre, der gerne vil være spidskandidat for SF, lyder det fra Rasmus Drabe.

Han er glad for, at partiet nu går over til sideordnet opstilling, hvor kandidaten med flest stemmer, vinder posten. Det er forskelligt fra den hidtidige listeopstilling, hvor den valgte spidskandidat kommer i byrådet uanset om denne får færre stemmer end andre på listen.

- Jeg har jo været fortaler for sideordnet opstilling altid, så jeg glad for, det er den vej, vi går. Og der er sindssygt mange spændende mennesker omkring SF lige nu; vi er inde i en god periode, så jeg er en meget glad SF’er, siger han og tilføjer:

- Jeg har altid sagt, at SF i Svendborg skal have tre mandater; selvfølgelig skal vi det. Det giver mening, fordi jeg synes SF har så meget at byde på, så jeg kan slet ikke forestille mig, at det ikke skulle kunne give stemmer til tre mandater.

Det er ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra Käthe Lund og Dennis Ørsted Pedersen. Hvad angår den mulige fjerde spidskandidat, som Anette Blynél nævner, lyder det fra det tidligere medlem af Alternative Karl Magnus Bidstrup, der nu er løsgænger i byrådet:

- Det er ikke mig, der er den fjerde.

Han meldte ellers ud tidligere på måneden, at han havde meldt sig ud af Alternativet og var på udkig efter et nyt parti inden det kommende kommunalvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce