Annonce
Assens

SF: Godt regnskab, men uansvarligt Socialdemokratiet

Byrådsmedlem i Assens Kommune for SF, Flemming Riskov Jørgensen, svarer her på byrådsmedlem for Socialdemokratiet Charlotte Vincentz Petersens indlæg i Fyens Stiftstidende onsdag den 8. juli. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

I forbindelse med godkendelsen af Assens Kommunes regnskab for 2019 mindede byrådsmedlem for Socialdemokratiet Charlotte Vincentz Petersen om, at Socialdemokratiet dengang ikke ville tage ansvar for kommunens budget.

Hun begrundede den manglende deltagelse i budgetforliget med, at Socialdemokratiet ville en anden vej. Men hvilken vej ville Socialdemokratiet egentlig?

Under førstebehandlingen af budgettet fremsatte socialdemokraterne nogle forkølede ændringsforslag uden reel substans. Med henvisning til de såkaldte FLIS-nøgletal foreslog de for eksempel, at man både kunne nedsætte ”administrationsudgifterne” og ”serviceudgifterne” med 152 kroner per borger.

Annonce

Dermed troede de, at man kunne spare 2 gange 6,2 millioner. Men de overså, at nøgletallet for administrationsudgifterne allerede var medregnet i nøgletallet for serviceudgifterne.

Samtidig foreslog socialdemokraterne, at de centralt konterede it-udgifter skulle nedsættes med 100 kroner per borger, så der kunne spares 4,1 millioner kroner. Men hermed glemte de, at nøgletallet for administrationsudgifterne i forvejen indeholdt de centrale it-udgifter.

Socialdemokratiet ville med andre ord bruge de samme penge tre gange!

Men hvad ville Socialdemokratiet så, da de efterfølgende havde erkendt deres egen regnefejl? Under andenbehandlingen fremsatte partiet ikke ét eneste ændringsforslag. I stedet valgte partiet at stemme imod det eneste budgetforslag, der blev fremsat.

Under Charlotte Vincentz Petersens ledelse mente Socialdemokratiet ikke, at kommunen skulle have et budget. Det var topmålet af uansvarlighed!

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Gratis færger og billig kollektiv transport: Minister vil gentage succesen fra sidste sommer

Assens For abonnenter

Fem mænd fængslet efter politiaktion: En af de sigtede har med stor sandsynlighed haft tilknytning til tysk rockergruppering

Annonce