Annonce
Kultur

Kan du kende ham: "Vild med dans"-darling skal spille dragqueen

Silas Holst som Lola, dragqueen og natklubartist, i musicalen "Kinky Boots", der har premiere på Det Ny Teater i februar 2022. Foto: Det Ny Teater

Publikum er vant til at se Silas Holst danse i laksko, latinsko med lille hæl eller bare tæer.

I efterårets "Vild med dans" overraskede Silas Holst, da han sammen med Nukâka Coster-Waldau optrådte på høje, silkebetrukne damehæle i tangoen "Sweet Transvestite".

Transvestit-temaet går igen - sammen med endnu højere stilethæle - når Silas Holst i februar 2022 har hovedrollen som Lola - The Dragqueen, når "Kinky Boots" har danmarkspremiere på Det Ny Teater.

Annonce

"Kinky Boots" handler om Charlie - spillet af Lars Mølsted - der er enearving til en skofabrik, som i generationer har levet højt på at producere dyre og drønkedelige herresko.

For at redde den skrantende familievirksomhed må Charlie ty til en overraskende redningsplan, og med input fra den flamboyante natklubartist Lola og seks af natklubbens "Angels" begynder Charlie at designe og producere "kinky boots" - glitrende, skinnende og ekstremt højhælede støvler til mænd. Det sætter gang i familievirksomheden og lokalmiljøet.

Cindy Lauper-musik

"Kinky Boots" skriver sig ind i rækken af moderne feelgood-musicals, der handler om venskab og kærlighed, men også taler til klumpen i halsen ved at insistere på at nedbryde fordomme og vise, at mennesker på tværs af køn, seksuel overbevisning, politisk observans, kultur eller religion kan finde sammen om at gøre verden til et bedre sted at leve.


I efterårets "Vild med dans" overraskede Silas Holst, da han sammen med Nukâka Coster-Waldau optrådte på høje, silkebetrukne damehæle i tangoen "Sweet Transvestite".


Musikken til "Kinky Boots" er skrevet af 80'er-popikonet Cyndi Lauper, der er kendt for numre som "Girls Just Wanna Have Fun", "True Colors" og "Time After Time".

Musicalen havde urpremiere på Broadway i 2013 og vandt samme år seks Tony Awards for blandt andet bedste musical og bedste musik.

Annonce

Jysk-fynsk islæt

Lars Mølsted, der spiller Charlie, er blot én af de medvirkende, der er uddannet på Fredericia Musicalakademi - blandt de øvrige er Monica Isa Andersen, Emil Birk Hartmann, Sebastian Harris, Camille Cathrine Rommedahl og Rasmus Fruergaard.

På rollelisten finder man også fynboen Kim Hammelsvang, der er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater og i årevis har fordelt kalendermånederne mellem engagementer på Det Ny Teater, Kerteminderevyen og Bogense Sommerkabaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce