Annonce
Odense

Sexkrænker fra Odense arbejdede med børn

Den 40-årige fra Odense har tidligere arbejdet med børn.

Den mand, der har erkendt misbrug af to mindreårige piger fra Fyn, har været ansat i et børnehus og på en ungdomsskole i Odense.

Fyens Stiftstidende har gransket i den 40-åriges fortid.

Han er sigtet, og har erkendt, seksuelle overgreb mod to mindreårige piger fra Øster Skerninge og Refsvindinge.

Men det er ikke første gang, han har været tæt på børn, skriver avisen i dag, fredag.

Fra 1994 til 1996 var den formodede gerningsmand ansat som pædagogmedhjælper i Børnehuset Ådalen og fra 2000 til 2002 var han ansat som medhjælper i Dalum Ungdomsskole. Det oplyser institutionschef i Odense Kommune Britta Carl.

- Det er ikke særligt rart at vide her bagefter, men vi har ikke nogen grund til at have mistanke om, at han har udøvet nogen form for krænkelser under hans ansættelser hos os. Det er rigtig vigtigt for os, siger hun til avisen.

Den 40-årige mand blev pågrebet for overgrebene ved et tilfælde, da politiet blev kaldt ud til en mindre brand i hans lejlighed i Skibhusene i Odense. Her fandt man våben og kemikalier, men også en rygsæk med remedier, der var blevet brugt til overgrebene mod pigerne flere måneder forinden.

Sammenhængen mellem de to sager blev endeligt slået fast ved hjælp af dna.

Annonce

Odense Kommune blev bekendt med mandens tidligere ansættelser, da den daværende leder i Børnehuset Ådalen genkendte mandens navn og orienterede børn- og ungeforvaltningen.

Hos Fyns Politi er også i færd med at undersøge forholdene omkring hans tidligere ansættelser.

Her ved man dog endnu ikke, om han har gjort noget forkert i sin tid som pædagogmedhjælper, eller om han kan forbindes med andre sager.

- Lige nu lægger vi hans liv fast og undersøger, om der er indikationer på det, fortæller leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet Henrik Justesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Danmark

Genlæs livebloggen: Britta Nielsen idømt mere end seks års fængsel

Annonce