Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sexisme-debat fik tøhø-agtig drejning: - Undskyld, hvis jeg har raget dig på maven, Jack

Inden Jack Odgaard (DF) slog over i en mere bestemt tone, grinte han blot af Anne Jørgensens (V) kommentar om DF'erens vom. Foto: Ane Johansen
Heldigvis er Faaborg-Midtfyn - stadigvæk - som et nonnekloster, blev konklusionen på en sexisme-debat i byrådssalen. Politikerne godkendte nye retningslinjer fra KL, der skal forebygge metoo-sager.

Faaborg-Midtfyn: - Det er fuldstændigt uhørt, fastslog Socialdemokratiets gruppeformand Anstina Krogh fast ved tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde, da debatten efter tre timer faldt på sexisme og metoo-sager.

- 18 procent af de kvindelige kommunalbestyrelsesmedlemmer har på landsplan oplevet sexisme. Og det samme gælder tre procent af mændene, uddybede hun.

Det er dog ikke tilfældet i Faaborg-Midtfyn Kommune, blev der hurtigt bred enighed om i byrådssalen i Faaborg. Borgmester Hans Stavnsager (S) fortalte eksempelvis, at der i denne periode, altså de seneste tre år, ingen faaborg-midtfynske tilfælde af sexchikane har været.

Annonce

Avisen har tidligere lavet en rundspørge blandt de lokale politikere i kommunen, som viste samme resultat.

- Jeg sagde vist den gang, at der var større chance for sexchikane i et nonnekloster end i vores kommune. Tingene har heldigvis ikke ændret sig, sagde Venstres Anne Jørgensen, der med et smil i stemmen lod forstå, at hun på grund af sin relativ unge alder og køn var blevet peget på af sine partifæller til at sige noget om denne sag - og at man måske godt kunne kalde det sexisme.

- Jeg skal selvfølgelig passe på med ikke selv at krænke nogen. Jeg vil gerne sige undskyld til dig Jack (Odgaard, DF, red.), hvis jeg har raget dig på maven. Det var altså kun for at kunne forbi, tilføjede Anne Jørgensen med et glimt i øjet.


- Hvor ved I egentlig fra, hvad der sker i et nonnekloster?

Bo Petersen (V)


Det fik Jack Odgaard, der grinte af kommentaren, til selv at tage ordet i debatten, som altså hurtigt udviklede sig i en tøhø-agtig retning.

- Det er svært at komme efter sådan to damer i denne debat, sagde han og slog efterfølgende over i en mere alvorlig tone.

Stof til eftertanke

- Jeg er selv begyndt at tænke over, hvad jeg gør og siger. Man kan blive meldt for noget, der skete for 20 år siden. Jeg ved ikke, hvem jeg muligvis har klasket i røven for 20 år siden, proklamerede DF'eren, inden han tilføjede, at det burde være en del af en almindelig opdragelse af opføre sig ordentligt overfor andre.

Venstres Bo Petersen stillede et opfølgende spørgsmål i den mindre alvorlige kategori henvendt til de to kvindelige byrådsmedlemmer.

- Hvor ved I egentlig fra, hvad der sker i et nonnekloster?

Borgmester Hans Stavnsager mindede imidlertid som en slags konklusion om, at den gode kultur, som tilsyneladende hersker i Faaborg-Midtfyns kommunalbestyrelse gerne skal fortsætte, når nye byrådskolleger formentlig træder til efter valget.

En enig kommunalbestyrelsen godkendte således et nyt regelsæt fra Kommunernes Landsforening, der skal forebygge sexisme og give klarhed over, hvordan eventuelle sager skal håndteres.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce