Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sexdukke-firma truet af lukning: - Det er vokset til et bæst, jeg ikke kan styre

René Jansen, indehaver af Modern Relations, der står bag sex-doll-world.dk, har lukket for salget på hjemmesiden på grund af leveranceproblemer. Virksomhedens fremtid er lige nu noget usikker. Foto: Maria Retoft Pedersen
Indehaver ved ikke, om firmaet bag sex-doll-world.dk, Modern Relations, er købt eller solgt. Lang leveringstid og dukker, der går i stykker under fragten, giver alt for mange klagesager og penge, der skal betales tilbage. - Jeg har ikke været dygtig nok, erkender René Jansen, der både har døjet med stresssymptomer og et alkoholproblem undervejs.

Faaborg: Allerede da sex-doll-world.dk i foråret 2020 åbnede showroom i Østergade i Faaborg, bøvlede indehaver René Jansen med forsinkelser på leverancen af sexdukkerne fra Kina. Og her godt halvandet år efter sætter pandemien stadig sit præg på markedet, og det har nu fået dramatiske konsekvenser for firmaet Modern Relations, ejet af René Jansen, der står bag sex-doll-world.dk.

Lige nu ved René Jansen ikke, om virksomheden overlever.

- Min revisor sidder lige nu og kigger på, hvad der kan gøres, og om der er en mulighed for, at vi kan redde Modern Relations. Men det ser noget sort ud, erkender han.

Annonce

Lige nu skylder han omkring 250.000-300.000 kroner til kunder, der skal have pengene tilbage for fejlbehæftede sexdukker. Derudover er der en skattegæld på små 100.000 kroner.

- En ting er coronasituationen, som jo har varet lige indtil nu. Så kommer der på et tidspunkt et skib på tværs i Suezkanalen (marts 2021, red.). Det giver en masse logistikproblemer i forhold til transporten af sexdukkerne fra Kina til Europa, som gør det hele meget værre. Så kan kineserne ikke få pap til emballage, og leveringen er stadigvæk et mageløst shit-show. Lige nu tager det tre måneder for dukkerne at komme frem. Det har ikke ændret sig, fra da vi startede, nævner René Jansen som en del af forklaringen på den ærgerlige situation, Modern Relations er havnet i.

For mange klagesager

Når dukkerne ligger i en kasse i tre måneder under transporten, øges risikoen for, at de går i stykker undervejs. Og fordi dukkerne specialfremstilles, skal kunder betale allerede ved bestillingen.

- Når varen endelig kommer frem, og  kunden konstaterer, at den er gået i stykker, er jeg nødt til at rekvirere en ny. Og kunderne vil bare have pengene tilbage. Der har været så mange klagesager. Selv om vi måske nok kunne dække os ind under den force majeure-del, der ligger i handelsbetingerne, så er det ikke den måde, jeg har haft lyst til at drive forretningen, forklarer René Jansen, der anslår at have haft 25-30 klagesager på dukker til 12.000-15.000 kroner stykket.

Da Modern Relations åbnede med sex-doll-world.dk, var det med showroom i Østergade. Udsigten til sexdukkerne i Faaborgs hovedgade delte vandene i den gamle købstad. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen


- Men nu er der ikke flere penge at give ud af. Så jeg insisterer på, at de må vente på at få en ny vare. De kunder, der har penge i klemme, må tolerere ventetiden nu, fordi ellers skal jeg brænde andre kunder af.

Jeg har en evne til at køre mig selv fuldstændig i sænk og opdager det som hovedregel ikke, før det er for sent. Det er et livsmønster, jeg har. Og det befinder jeg mig egentlig godt med. Jeg er lidt af en kaospilot. Men det er første gang, jeg har hevet andre mennesker med i faldet. Og det har generet mig voldsomt. Jeg skulle have bremset det hele noget før.

René Jansen

Interessen for webshoppen har været meget stor fra starten, og sex-doll-world.dk har haft kunder over hele Europa, fra Brasilien og Indien. Da forretningen var på sit højeste, blev der solgt 30-40 dukker om måneden.

Annonce

Rødvin og stresssymptomer

- Jeg har kørt en helt vanvittig markedsføringsstrategi. Jeg ville indhente konkurrenterne, som var en syv-otte år foran. På et tidspunkt havde vi 1200 forskellige dukker på webshoppen fyldt med gallerier og videofilm linket indbyrdes med hinanden. Alt sammen noget, jeg selv byggede op. Og mens jeg gjorde det, var det tit en arbejdsdag på 18 timer foran skærmen. For at jeg kunne holde det ud, begyndte jeg at åbne et par flasker rødvin i de timer, hvor jeg sad med det. Jeg blev faktisk nok funktionel alkoholiker, mens det stod på.

René Jansen trives godt i modvind, men det piner ham, at der er utilfredse kunder, der lige nu ikke kan få deres penge tilbage. Og så fortryder han, at han har svigtet sine kunder i Faaborg-Midtfyns IT, fordi alle døgnets timer er blevet brugt på Modern Relations. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Jeg havde prissat dukkerne for lavt. Det gjorde så, at jeg druknede i min egen succes, for der kom alt for mange ordrer til, at det var til at administrere for én mand. Når man prissætter så aggressivt, kan man ikke tåle, at noget går galt. Og alt gik galt. Det er vokset til et bæst, jeg ikke kan styre. Til sidst fik jeg alle de klassiske symptomer på stress, og programmeringsrutiner, som normalt sidder på rygraden, kunne jeg ikke huske længere.

For omkring to måneder siden erkendte René Jansen, at han måtte trække i bremsen.

- Jeg har en evne til at køre mig selv fuldstændig i sænk og opdager det som hovedregel ikke, før det er for sent. Det er et livsmønster, jeg har. Og det befinder jeg mig egentlig godt med. Jeg er lidt af en kaospilot. Men det er første gang, jeg har hevet andre mennesker med i faldet. Og det har generet mig voldsomt. Jeg skulle have bremset det hele noget før, erkender han.

Annonce

Selskaber sendt til tvangsopløsning

René Jansen er indehaver af både Modern Relations, Faaborg-Midtfyns IT og holdingselskabet Isbrandt Holding.

Og på grund af en misforståelse med René Jansens daværende online revisorselskab, blev årsrapporterne fra virksomhederne ikke indsendt inden deadline til Skat. Når det ikke sker, sendes selskaberne automatisk til tvangsopløsning. Det er grunden til, at René Jansen på mandag er indkaldt til møde i Skifteretten.

- Jeg kan godt sidde og skyde skylden på alle de her ting, der kommer udefra, men bolden lander hos mig. Jeg skal stå på mål for det, og det er mit ansvar. Man må være en hædersmand og stå ved det, man har lavet. Jeg skal også vågne op i morgen og synes om mig selv. Derfor vælger jeg at være åben omkring det her. Jeg har simpelthen tabt overblikket, siger han.

- Jeg har tænkt mig at gøre, hvad der skal til, for at Modern Relations kan overleve. Jeg vil for alt i verden undgå, at kunderne skal slås med en kurator om pengene. Jeg er klar til at smide 100.000 kroner af egen lomme. Pengene betyder ikke noget for mig, understreger han.

Han forventer at møde lydhørhed og forståelse i Skifteretten.

- Jeg kan jo forklare situationen, jeg ved bare ikke, hvor uskønt den ender, siger René Jansen.

Annonce

Svigtet kunderne i it-firma

Bliver han bedt om at vælge mellem sine virksomheder, er han ikke i tvivl om, at Faaborg-Midtfyns IT er dér, hvor kræfterne skal lægges fremover.

- Og som min nuværende revisor ser det, så overlever Faaborg-Midtfyn IT. Men jeg har en stor opgave i at få kontaktet mine kunder og overbevise dem om, at de kan stole på, at jeg er der nu. For dem har jeg svigtet. Det var meningen, at Modern Relations skulle være et hobbyprojekt, men det kom til at tage al min tid, og jeg var der ikke, da mine it-kunder havde brug for mig, erkender han.

- Jeg skal lave et kolossalt fodarbejde for at genvinde den tillid. Det er min førsteprioritet fra nu af. Jeg må satse på, jeg har en vindende personlighed, for lige nu har jeg ikke andet, siger han.

Annonce

Har fået en forskrækkelse

Så hvad har du lært af det her?

- Jeg har ikke været skarp nok på, hvordan den her forretning skulle drives. Jeg har ikke været god nok til at gøre, hvad der skulle gøres. Men jeg har fået rigtig mange erfaringer i forløbet. For det første har jeg lært, at i forhold til Modern Relations har jeg brug for en sparringspartner, det kan hive mig tilbage på sporet, når jeg kører ud af en tangent og ikke kan finde bremsen. For det andet - hvis det lykkes at redde Modern Relations, så skal det foregå på en helt anden måde, end det hidtil har gjort. Priserne skal sættes gevaldigt op - ikke fordi jeg skal tjene flere penge, men for at bremse salget og polstre virksomheden. Og så vil alt blive kørt som lagervarer. Jeg har fået en forskrækkelse her, siger han.

Sex-doll-world.dk blev nærmest landskendt, da sexdukken Isabella i oktober 2020 blev stjålet ved et mindre elegant indbrud i showroomet i Østergade.

Efter indbruddet lukkede René Jansen showroomet og flyttede dukkerne til Markedspladsen, hvorfra han også driver Faaborg-Midtfyns IT.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Assens

Derfor bliver træer fældet i bunkevis, inden en ny lokalplan er klar: Nye byggegrunde kan være på vej her

Odense

19-årige Rosa har åbnet butik med egne designs midt i Odense: - Jeg var altid hende, der mødte op og lignede en regnbue

Erhverv For abonnenter

Snart fuldt hus på alle 17 etager: Ejendomsmægler kendt fra tv rykker ind i TBT Tower

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Erhverv

Kendt erhvervsleder med stort grønt hjerte: Affaldssorteringen i de fynske kommuner er alt for ringe

Erhverv For abonnenter

Succes-virksomhed lader sig opkøbe: Nu skal det være slut med at takke nej til kæmpe vindmølle-ordrer

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Middelfart

Taget på fersk gerning: Polsk vognmand må efterlade lastbil i Danmark

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Navne For abonnenter

Gift i 65 år: - Og nu render du også med min tjenestepige!

Annonce