Annonce
Indland

Sex & Samfund: Skoler må forholde sig kritisk til sexkåringer

- Jeg synes, det råber på en langt mere kritisk stillingtagen til, hvad det er for en kultur, vi har, siger generalsekretær i Sex og Samfund.

Skolekulturen skal tjekkes kritisk efter, når elever laver sexkåringer, mener Sex & Samfund.

Der mangler en kritisk vurdering og bevidsthed om, hvad det kan have af konsekvenser for både elever og lærere, når 9. klasseelever nominerer og kårer lærere i kategorier med seksuelle undertoner.

Det mener generalsekretæren i Sex & Samfund, Bjarne B. Christensen.

Onsdag skriver Berlingske, at lærere på nogle skoler accepterer, at elever fra 9. klasse kårer dem i kategorier med seksuelle undertoner til afslutningsfesterne.

Det er blandt andet kategorierne "Årets Teacher I'd Like to Fuck", "Årets vil du med mig hjem?" og "Ring, når jeg fylder 18", som lærerne kåres i.

- Skolen, lærerne og vi som samfund må lige stoppe op, tænke os om og lade være med at reproducere gamle ting på den samme måde.

- Jeg synes, at det råber på en langt mere kritisk stillingtagen til, hvad det er for en kultur, vi har. Sådan at skolen spørger sig selv, hvad det er for nogle ritualer, de har, siger Bjarne B. Christensen.

Nogle af elevernes nomineringer er blevet offentliggjort som videoer på YouTube.

Det gælder blandt andet en video fra Munkekærskolen i Solrød, som er blevet set mindst 68.500 gange.

I nomineringsvideoen ser man en mandlig lærer flankeret af to 9.-klasses drenge, der hver har en hånd på lærerens skulder.

Til musikken fra "I'm sexy and I know it" følges læreren op mod kameraet, indtil han standser og smiler.

Men det er ikke den eneste skole. Berlingske har set lignende videoer fra i alt seks skoler og endnu flere klasser i hovedstadsområdet.

Bjarne B. Christensen påpeger, at man skal være opmærksom på, at youtubevideoer i princippet kan blive delt og gemt for evigt.

- I vores digitale hverdag, hvor alting bliver lagt op, delt og gemt for evigt, jamen så er det pludselig ikke en enkelt begivenhed, hvor man afslutter en skoledag.

- Det er noget, som vil ligge der og i værste fald forfølge elever og lærere på lang sigt, siger han.

Anders Bondo Christensen, der er formand for Danmarks Lærerforening, vil ikke kommentere de konkrete skolers ageren.

- Helt generelt skal vi være opmærksomme på, at vi ikke videreformidler nogle stereotyper, som ikke høre hjemme i 2018. Det skal vi også, selv om det er en festlig dag, hvor det er fis og spektakel, der er det gennemgående tema, siger han.

Anders Bondo er dog ikke i tvivl om, at når skolerne evaluerer det, som er foregået, vil man finde ud af, at der er nogle ting, der skal rettes til, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];