Annonce
Kultur

Sex, løgn og tarmbakterier: Heartland Festival er klar med de første Talks

Martin Krasnik (tv) og Mikael Bertelsen tog del i sidste års meget populære Talks på Heartland Festival. Foto: Tim Kildeborg.
Annonce

Et af de helt store tilløbsstykker til debutudgaven af Heartland Festival sidste sommer var Talks-teltet. Her kunne publikum opleve store profiler med markante holdninger i samtale om emner, der præger den verden, vi lever i.

Også i år byder festivalen på Talks. I alt omkring 10 af slagsen, og på grund af konceptets store succes på sidste år, slår festivalen et større telt op med plads til 3.000 gæster. De første fire debattører, moderatorer og emner er fundet:

Loretta Napoleoni & Jill Byrnit - "Om krigsturisme" - Moderator: Jakob Sheikh:Krigsturisme findes. Det er typisk europæiske eller amerikanske velhavere, der køber sig til den mentale ekstremsport at blive fragtet ud til kampzonerne i fx Mellemøsten for at se slagmarken ved selvsyn. Den internationalt anerkendte italienske forfatter og terrorforsker Loretta Napoleoni er kendt for sine bøger om Islamisk Stat og menneskesmugling og er ekspert i krigsturisme. På Heartland Festival 2017 går hun i samtale med Danmarks førende primatolog, psykologen Jill Byrnit, der kan fortælle om menneskedyrets naturlige fascination af krig. Samtalen modereres af Jakob Sheikh, forfatter og tidligere journalist på Politiken, der er ekspert i radikaliserede unge og danskere, der deltager i terror.

Jimmy Maymann & Vincent Hendricks - "Om fake news og 5,5 mio. redaktører" - Moderator: Lotte Hansen:Jimmy Maymann har blandt mange andre foretagender stået i spidsen for den internationale netavis Huffington Post. Han skal deltage i en samtale med den danske filosofiprofessor og modtager af Rosenkjærprisen 2016 Vincent Hendricks, der er er centerleder ved Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet og forsker i, hvordan vi lever og agerer på sociale medier. Moderator Lotte Hansen er stifter og direktør i kommunikationsbureauet Hansen Agenda.

Thomas Rode & Oluf Borbye Pedersen - "Om personlig optimering og mad" - Moderator: Christian Bitz:Kok Thomas Rode har siden 2009 fokuseret sine kræfter på at mad ikke kun skal smage godt, den skal nære os og give os det vi har brug for, så vi kan være den bedste version af os selv. Oluf Borbye Pedersen er en af verdens førende forskere i tarmbakteriers indflydelse på vores ernæring og vægt og psykiske tilstand. Christian Bitz er forskningschef på Herlev og Gentofte Hospital og kendt som vært på mad- og sundhedsprogrammer på DR og TV2.

Lone Frank & Ole Fogh Kirkeby - "Om lyst" - Moderator: Adam Holm:Ledelsesekspert og professor ved CBS Ole Fogh Kirkeby skal i samtale med landets skarpeste videnskabsjournalist og forfatter til blandt andet "Lystens Pioner" Lone Frank om lystens betydning i vores samfund. Journalisten Adam Holm, der er kendt for blandt andet DR2 Deadline, modererer samtalen mellem de to, hvor de for eksempel vil komme ind på hvor meget jagten på nydelse, behag og personlig tilfredsstillelse fylder i vores samfund.

Udover talks byder Heartland Festival, som afholdes 2.-4. juni på Egeskov Slot, på musik, kunst og madoplevelser. Programmet kan ses på www.heartlandfestival.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce