Annonce
Kultur

Sex & drugs & rock'n'roll i højt gear

Historien om kærlighed har hovedpersonerne Drew og Sherrie - begge på jagt efter at virkeliggøre drømmen om berømmelse. De vælger dog kærligheden. Foto: Elite Teater.

Elite Teater demonstrerer musikalsk overlegenhed i første danske opsætning af musicalen "Rock of Ages".

Sex & drugs & rock'n'roll i forrygende tempo - med fantastiske sangere, formidabelt orkester, flot koreografi og med effekter af ild og røg og lys. Selv programmet udformet som et håndfoldet 80'er-pladecover med en AC/DC-agtig forside er topprofessionelt. What's not to like?

Elite Teater er unge, uprøvede talenter, som giver den gas i musicalen "Rock of Ages". Og med gas mener jeg GAZ. Med Z.

Handlingen foregår på The Sunset Strip I Hollywood i midt-80'erne med omkring 25 rockmelodier samlet i en næsten tre timer lang forestilling. Og det er ikke et minut for langt.

I teamet af sangere er der flere, som jeg gerne ville løse billet til, om de så stod solo på scenen.

Som Justice Charlier alias Mama - den 25-årige Emma Cæcilie Østrup Kristensen, der nok har en bi-rolle som bordelmutter, men som absolut er en stjerne på scenen med sin rå, rockede og også soulede stemme.

Og Stacee Jaxx spillet og i høj grad sunget af Kenny Duerlund, også Odense og også bare 25 år. Eller hovedrolleindehaveren Simon Schulz, der giver sig fuldt ud som Drew med hans Hollywood-drømme om at indtage rockscenen. Helt objektivt vil jeg mere kalde Simon for en ballademager, men drøm endelig videre om rocken, også i virkeligheden, and your dreams will come through.

En musical baserer sig traditionelt set ikke på det store, indviklede handlingsforløb. Vi har en kærlighedshistorie mellem de håbefulde unge: Drew og Sherrie, som for sin part drømmer om en skuespillerkarriere (sødt formidlet af Ophelia Willey).

Vi har nogle forviklinger, da Drew af generthed misser timingen for at erklære sin kærlighed, og Sherrie derfor misforstår og kaster sig over rockguruen Stacee.

Vi har nogle sorte skyer, der kommer ind fra venstre med de tyske byggematadorer, der vil ændre The Sunset Strip til et indkøbscenter efter tysk forbillede. Det komiske far-søn-par, Hertz Kleinemann og Franz Kleinemann giver gode grin. Bare 17-årige Albert Buchreitz får virkelig det maksimale ud af sin rolle som unge Franz og bliver en af publikums yndlinge, da den kejtede, lange krop demonstrerer lækre danse-moves og rollens let fistlede stemme med tysk accent pludselig folder sig ud i et rocknummer.

Musical'en er fuldt berettiget til 4 1/2 stjerne - uanset at det udelukkende er amatører, som står på scenen. Det kan jeg imidlertid ikke give, så Elite Teater og instruktør Lasse Winkler får en hel håndfuld, skønt det for en halv stjernes vedkommende er lidt for vanskeligt at høre tekstens sproglige finter i braget af musikken.

Annonce

Rock of Ages

"Rock of Ages" er skrevet af Chris D'Arienzo og orkestreret af Ethan Popp.

Instruktion: Lasse Winkler, koreograf: Helene Dong, kapelmester: Jakob Bobjerg Nielsen. Band: Rasmus Dalsgaard Lund, Sebastian Philip Rafn Møller, Buster Heinesen, Max Sarinelli, Johannes Frank Høstrup og Mikkel Leander Larsen.

Medvirkende bl.a.: Ophelia Willey, Simon Schulz, Troels Kjeldsen, Dennis Due, Kenny Duerlund, Henrik Knudsen, Albert Buchreiz, Roar Asmussen, Lisa Bjerre handberg og Emma Cæcilie Østrup Kristensen.

Forestillingen spiller på Magasinet, Odense, til og med 4. november.

25. oktober - 3. november kl. 20, 4. november kl. 15 og kl. 20.

Fem meget sexy kvindelige dansere og en enkelt mand indgår som sædvanlig i Elite Teaters musical-opsætninger. De skuffer hverken på dans eller udstråling. På The bourbon Rooms bardisk, Dennis Dupree - også med en flot rock-stemme (Dennis Due). Foto: Elite Teater
Tempoet er højt, energien pulserende i forestillingen Rock of Ages. Foto: Elite Teater
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce