Annonce
Middelfart

Set og hørt til Byens Bedste: Fødselar var forlovet, brugsansatte i limousine og champagne på køl

I alt 17 ansatte kom kørende sammen i limousiner fra Dagli'brugsen i Brenderup. Uddeler Claus Mollerup havde overrasket sine ansatte med de skinnende køretøjer. Foto: Sofie Secher Karlsen
Lørdag aften blev kultur- og handelslivet i Middelfart Kommune fejret, da Melfar Posten afholdt Byens Bedste 2019. Her er et udpluk fra aftenen.

Det er stort at blive nomineret til Byens Bedste Middelfart 2019.

Og derfor skal man selvfølgelig ankomme med manér.

Hvor nogle slentrede til fods mod Park 1 på Milling Hotel Park, ankom 17 ansatte fra Dagli'brugsen Brenderup i tre limousiner.

Det var brugsuddeler Claus Mollerup, der overraskede sine ansatte - både unge og ældre - med det ekstraordinære transportmiddel.

- Vi har valgt at lukke butikken, så alle kan komme med til festen. Det er deres skyld, at vi er nomineret, for de yder en så god service, sagde uddeleren.

Overraskelsen faldt da også i god jord hos salgsassistent Lone Christensen og lukkeansvarlig Maria Pedersen. Ifølge dem er det "ikke hver dag", alle brugsens ansatte får mulighed for at drage i samlet flok til en prisuddeling, hvor de endda er blandt hovednavnene med en nominering i kategorien Service.

Fra tørre tal og politikersnak til festkjole og festlig aften fri for børn.

Maria Lund Nielsen, ansat i Helsam, der var nomineret i kategorien Specialbutik, havde fredag aften armene i vejret, efter politikerne har indgået budgetforlig og har afsat 1,3 millioner ekstra til en bedre normering i kommunens daginstitutioner.

Udover sit arbejde i Helsam arbejder hun på højtryk for minimumsnormeringer, og første delsejr er dermed i hus. Det skulle fejres lørdag aften med manden Kim Lund med champagne, og parret havde booket et værelse på hotellet i den festlige anledning.

En anden, der kunne hæve glasset, var 25-årige Cecilie Sørensen, der med sin klinik Body Care var nomineret i kategorien Motion, fitness og velvære. Hun var på dagen en af mindst to fødselsdagsbørn og fik en helt særlig gave af sin kæreste Henrik Hansen.

- Først pakkede jeg en stor gave op, hvor der var en mindre, fortalte fødselaren, der til sidst pakkede en forlovelsesring op. Og efter en lynhurtig betænkningstid sagde hun ja, så det lykkelige par har blandt andet brugt dagen på at måle ringe.

Den nyforlovede havde både sin far Martin Sørensen og mor Gitte Povlsen med.

Romkuglebager Carsten Matthiesen var ledsaget af sin kæreste Marianne Højrup. De fandt sammen sidste sommer, og er der noget, kæresten har fået smag for, efter hun har mødt manden, der laver Danmarks bedste romkugler, så er det netop dem.

- Man skal i hvert fald være glad for at sælge dem, nævner Marianne Højrup, der havde brugt lørdagen på at sælge romkugler med Carsten Matthiesen på en messe i Augustenborg.

Fra fest og farver til gulvmoppe og nu fest og farver igen.

Louise Aaby Ulriksen fra musikforeningen Bamok i Båring var kørt til Middelfart med i alt otte mand. De var høje efter fredagens koncert med Gasolin-kopi-bandet Smukke Møller, hvor de kom til hægterne igen med at gøre rent på den lokale skole.

Derfor var Byens Bedste en kærkommen mulighed for at få gang i festen igen.

Apropos fest. Kommunens største forening, Gymnastikforeningen Fjelsted-Harndrup, stillede med seks personer. Resten var til Oktoberfest i Brenderup Aktivitetscenter.

Foreningen var nomineret i kategorien Motion, fitness og velvære, og beskeden var klar fra bestyrelsesmedlem Henrik Rydeberg.

- Alt efter vores placering, så fortsætter vi festen derhjemme bagefter, sagde han.

En af dem, der måtte misse en del af festen allerede på Park 1 på Milling Hotel Park, var Ole Ebdrup Andreasen, Middelfarts Kvickly-direktør. Han var vært for en større familiesammenkomst med flytning som omdrejningspunkt. Til gengæld havde to gange Mette Christensen trukket i det fine tøj for at repræsentere supermarkedet i hans fravær.

Ole Ebdrup Andreasen dukkede dog op senere for at afgøre kategorien "Shopping og mode".

Selvom mange lokale handelsdrivende tog del i Byens Bedste, var der også plads til "almindelige" borgere, der nød en aften i byen.

Parret Kis og Henry Sønderskov fra Middelfart havde vundet to billetter til prisuddelingen via Melfar Posten.

- Vi skal bare se showet. Det er spændende, at det er første gang, det bliver holdt, sagde de.

De påstod samtidig, at de ikke umiddelbart kendte nogle af aftenens øvrige deltagere. Alligevel havde de hilst på flere gæster, allerede før de nåede til garderoben med deres overtøj.

Aftenens nok mindste deltager var kun lige fyldt et år, da hun var med til sit første award-show. Liana fulgtes med sin mor, Sanna Mollaii, som er kosmetolog hos Cut n' Color, der var nomineret i kategorien Motion, fitness og velvære.

- Hun er med, fordi min mand ikke kunne passe hende i aften alligevel, og jeg havde købt billetterne til Byens Bedste for længe siden. Jeg har taget en klapvogn med til hende, og ellers må vi køre hjem, fortalte Sanna Mollai.

Fra Bilcenter A. Nielsen deltog medarbejderen Martin Christensen, der havde taget Annette Hansen under armen. De viste fanen for bilforhandlerne som de eneste af deres slags i kategorien "Håndværker".

Annonce
Cecilie Sørensen blev lørdag forlovet på Henrik Hansen - på sin fødselsdag. Hun havde sin mor Gitte Povlsen og far Martin Sørensen med til Byens Bedste. Foto: Daniel Kofoed
Ildsjælene fra Bamok var lørdag til deres anden fest på to dage. Foto: Daniel Kofoed.
Erik Møller (med sort jakke) fra Båringskov gl. Badehotel Fiskerestaurant løb med hædren som Byens Bedste Restaurant. Foto: Sofie Secher Karlsen.
Deltagerne var mødt op i stiveste puds. Her tager lokalredaktør Jan Bonde og salgschef Allan Petersen. Foto: Sofie Secher Karlsen.
Lokalredaktør Jan Bonde og chefredaktør Poul Kjærgaard bød velkommen. Foto: Klaus Knakkergaard.
Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce