Annonce
Fyn

Seruminstituttet holder øje med Nyborg

Simon Mau fra Beredskabsstyrelsen foretager en coronatest på Anna Lyngbo i testcentret på Havnen i Nyborg. Det testcenter er blevet etableret, efter antallet af coronasmittede i Nyborg Kommune er steget i den seneste uge. Derfor er kommunen også kommet på seruminstituttets observationsliste. Foto: Michael Bager
Det er det stigende antal coronasmittede i Nyborg Kommune, der gør, at Statens Serum Institut forleden satte den fynske kommune på sin observationsliste.
Annonce

På Danmarkskortet over coronasmittede er Nyborg Kommune orange, fordi antallet af positive corona-tests er stigende.

Således er der den seneste uge konstateret ni nye tilfælde af coronasmittede i Nyborg Kommune, og sygdomsincidensen er på 25,1 - det vil sige, at der per 100.000 borgere er 25 smittede.

Derfor opfordrer Statens Serum Institut borgere i Nyborg Kommune til at være ekstra opmærksomme på et undgå smitte.

Nyborg Kommune i tal

Statens Serum Institut opgør alle hverdage klokken 14 de nyeste corona-tal for Danmark. Fra tirsdag til onsdag er der konstateret 111 nye tilfælde af coronasmitte.

Nyborg Kommune er kommet på instituttets observationsliste, fordi incidenstallet - det vil sige antallet af smittede per 100.000 indbyggere - er over 20. Ifølge de friskeste tal er incidensen i Nyborg Kommune 25,1, og den kummulerede incidens er 169,2.

Otte personer er inden for den seneste uge testet positiv for corona i Nyborg Kommune. I alt er 54 borgere i kommunen testet positiv, siden smitten kom til Danmark.

På landsplan er der nu konstateret 15.070 tilfælde af corona og 621 dødsfald som følge af corona.

I alt 5.736  borgere i Nyborg Kommune er blevet testet for corona-virus - de 618 af dem inden for den seneste uge.

Samtidig holder seruminstituttet nøje øje med udviklingen i den fynske kommune, for den skulle nødig komme i det røde felt. Som eksempelvis Silkeborg, Aarhus og Ringsted er det.

Statens Serum Institut oplyser, at man som kommune kommer på observationslisten, når incidensen overstiger 20, fordi det er der, at udbruddet for alvor begynder at tage fart.

Annonce

Intet mønster

Lige nu er kontakttallet 1,4. Det vil sige, at hvis ni personer, som i Nyborg Kommune, er smittet med corona, så smitter de andre, så tallet stiger til 12, der så stiger til 17, der bliver til 24 smittede og så fremdeles, indtil smittekæderne brydes.

Ifølge Statens Serum Institut er der for nuværende ikke noget klart mønster i de smittede i Nyborg Kommune, som det er tilfældet i Silkeborg Kommune, hvor smittespredningen er centreret omkring et boligkvarter, eller Hjørring Kommune, hvor der er et kryds mellem et plejecenter og en minkfarm.

Hvis smittetallet fortsat stiger i Nyborg Kommune, og kommunen derfor kommer i det røde felt, vil eksperter fra seruminstituttet rykke ud og styrke indsatsen for at inddæmme smitten.

Det er ikke seruminstituttet, der kan besluttet, at borgere eksempelvis skal bære mundbind i supermarkedet og bussen. Det ligger hos Sundhedsstyrelsen at lave praktiske tiltag.

Statens Serum Institut følger virus og dens type og udbredelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Cannabiseventyret og jobmarkedet smuldrer: Frustreret producent må fyre 20 medarbejdere på Odensefabrik

Annonce