Annonce
Faaborg-Midtfyn

Seriespiller på landsholdet: Længe siden han har spillet en fodboldkamp på græs

Kevin Jørgensen i blå trøje har ikke deltaget i Ringe Boldklubs tæninger efter sommerferie på grund af futsal-sæsonen. I aftes kan han så spille en A-landskamp - på græs. Foto: Ringe Boldklub

Ringe: Det er aldrig sket før, at en dansk serie 1-klub har en spiller repræsenteret på et dansk A-landshold. I hvert fald ikke før truppen til onsdagens landskamp mod Slovakiet blev offentliggjort, for her var Kevin Jørgensen, som optræder for Ringe Boldklub, med.

Dermed kan boldklubben skrive danmarkshistorie - og få sin første landsholdsspiller, og det kan godt få smilet frem hos Søren Nielsen, bestyrelsesmedlem og med fokus på seniorafdelingen i Ringe Boldklub.

- Det er da stort, det er da kæmpe stort, lyder det fra Søren Nielsen.

Det var den tidligere formand i boldklubben, Jack Kyhe, der gjorde omverdenen opmærksom på, at Kevin Jørgensen faktisk optræder for Ringe Boldklub. I DBU's officielle papirer står han som værende fra Jægersborg.

- Det er der, han spiller futsal, mens hans certifikat ligger hos os. Når han er færdig med futsal-sæsonen, kommer han og spiller hos os. Men han har futsal som førsteprioritet, og de har lige spillet Champions League, hvor de røg ud. Men så er der jo landsholdet, siger Jack Kyhe, der stadig er involveret i Ringe Boldklub.

- Jeg synes, at det er meget sjovt, at han kommer herfra og synes, at vi skulle have lidt fokus på det, påpeger Jack Kyhe, der i foråret blandt andet kunne se Kevin Jørgensen være med til at banke tidligere OB-stjerner ud af pokalturneringen.

Annonce

Bekymring: Ingen kampe

Tilbage hos Søren Nielsen, der også er holdleder for Ringes hold i Serie 1, er der en vis portion spænding før aftenens kamp - og hvordan Ringe-drengen vil klare sig, hvis han kommer på banen.

- Han er en dygtig fodboldspiller. Fremragende teknisk spiller, som ikke er den mest løbestærke, men han har en god spilforståelse. Der er en grund til, at han er på futsal-landsholdet, vurderer Søren Nielsen, som også har en lille bekymring.

- Jeg tror ikke, at han vil klare det dårligere end de andre, men som jeg ser det, er det en ulempe, at han ikke har spillet nogle kampe efter sommerferien. I hvert fald ikke for os, siger Søren Nielsen med henvisning til, at Kevin Jørgensen er i gang med futsalsæsonen.

- Så han er nok i god form, men det er ikke det samme som at spille på græs, bemærker han.

Kevin Jørgensen og de andre spillere i truppen er med på grund af konflikten mellem DBU og Spillerforeningen. Hvad der er op og ned i den konflikt, helte eller skurke, tør Søren Nielsen ikke give et bud på.

Men klubben bliver i hvert fald sat på danmarkskortet.

- Det er en lidt ærgerlig måde, at det sker på, men det kan åbenbart ikke være anderledes, og vi har ikke rigtig nået at tænke over det. Jeg fik det først at vide i aftes. Men sådan overordnet set synes jeg, det er o.k, at de har sagt ja. Der skal et hold af sted, bemærker Søren Nielsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce