x
Annonce
Sport

Serie A-klub må til lommerne efter tilhængeres coronaråb

Brescia-fans råbte "coronavirus" efter Napoli-spillere og tilhængere. Det koster en bøde.

Det kommer til at koste den italienske fodboldklub Brescia en bøde, at nogle af klubbens tilhængere drillede Napoli-fans og -spillere med tilråb om coronavirus i Serie A-kampen mellem de to klubber i fredags.

Annonce

Ifølge nyhedsbureauet AFP har den italienske ligaforening takseret gentagne råb om "Napoli, coronavirus" til en bøde på 10.000 euro, svarende til 74.000 danske kroner.

Ligaens disciplinærkomité, der har truffet afgørelsen, kalder råbene "vulgære og fornærmende".

Det nordlige Italien kæmper lige nu med den potentielt dødelige virus, der brød ud i Kina før nytår.

Mere end 300 mennesker er konstateret smittet og 10 har mistet livet i Italien som følge af sygdommen.

Situationen førte til, at fire planlagte Serie A-kampe i den nordlige del af landet søndag blev aflyst i et forsøg på at isolere sygdommen. Napoli ligger dog i det sydlige Italien.

Brescias såkaldte hardcore ultra fans har ifølge AFP udsendt en erklæring, hvor man siger undskyld for tilråbene.

- Vi forstår, at vi har lavet en fejl, eftersom vores land står over for en mulig spredning af sygdommen, og vi undskylder over for de involverede italienske familier, lyder det.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce