Annonce
Sport

Serbisk stjernespiller: Jeg savner Danmark hver eneste dag

Kristina Liscevic og Dragana Cvijic er to af de store profiler på det serbiske landshold. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kristina Liscevic fældede forleden Tyskland med en afgørende scoring. Onsdag kan hun og stregkæmpen Dragana Cvijic gøre det af med de danske håndboldkvinder.

JAPAN - KUMAMOTO: - Jeg vil allerhelst have, at vi begge to kunne gå videre til kampen om OL-pladser. Sådan er det desværre ikke.

Kristina Liscevic, der i sidste sæson var med til at gøre Team Esbjerg til dansk mester, er tilbage i en glansrolle på det serbiske landshold.

- Jeg var ude i nogle år. Der var nogen uoverensstemmelser, men det er overstået nu. Jeg har ikke været nede på knæ og bedt om at komme tilbage, men jeg er bare blevet udtaget, forklarer Liscevic.

- Men jeg er brugt. Mine hæle gør ondt, og jeg kan næsten ikke løbe.

Klubmæssigt spiller hun nu i Valcea i Rumænien, men hun savner livet i Danmark hver eneste dag.

- Esbjerg og Danmark passede mig rigtig godt, men jeg har min kæreste med i Rumænien, så det er okay.

Liscevic ser frem til at spille mod danskerne.

- Vi ved, at vi får det svært, men vi kæmper. Vi kæmper for vores land, og det har foreløbig bragt os et godt stykke vej i denne turnering.

Og netop en benhård fysisk fight kan man også forvente fra stregkæmpen Dragana Cvijic, der er 185 centimer høj og krænger badevægten op på 93 kilo.

- Vi er et lille land, og det serbiske forbund har ikke så meget at gøre godt med. Det gør nok, at vi kæmper lidt ekstra, og ofte har vi jo gjort det godt mod Danmark.

- Jeg håber selvfølgelig, at det fortsætter. Kan vi klare billetten til OL-kvalifikationen, vil vi være meget glade, lyder meldingen fra Cvijic.

Annonce

Tre scenarier

* Vinder Danmark over Serbien, får danskerne en kamp om syvendepladsen, der giver OL-kvalifikationsspil.

* Vinder Danmark over Serbien, og tager Sydkorea point fra Holland, får danskerne en kamp om femtepladsen, der også gver OL-kvalifikationsspil.

* Taber Danmark til Serbien, bliver OL-kvalifikationsspillet i marts med meget stor sandsynlighed uden dansk deltagelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce