Annonce
Sport

Sent sejrsmål sikrer Chelsea-sejr ude mod Ajax

Piroschka Van De Wouw/Reuters
Det lignede 0-0 i en tam affære mellem Ajax og Chelsea, men Michy Batshuayi sikrede Chelsea-sejr i slutfasen.

Chelsea tog onsdag et vigtigt skridt mod ottendedelsfinalerne i Champions League, da den svære udekamp mod Ajax resulterede i en sejr på 1-0.

Kort før tid sørgede Michy Batshuayi for det forløsende Chelsea-mål.

Dermed fører Chelsea og Ajax gruppe H an med hver seks point. Valencia kom senere onsdag på fire point efter 1-1 ude mod Lille, som dermed hentede sit første point.

Det var ikke nogen højspændt og sprudlende affære, og man fornemmede, at begge hold ville være ok stillede med et point.

Ajax havde bolden mest, men det var ofte lidt farligere og mere direkte, når Chelsea, der var uden den skadede Andreas Christensen, angreb.

Det var dog hollænderne, der fik bolden i nettet i første halvleg. Et indlæg fra højre blev sendt mod bageste stolpe, hvor Quincy Promes gled bolden i mål, men videodommersystemet VAR viste imidlertid, at han var omkring en tommeltots længde offside.

Et kvarter efter pausen havde Ajax igen en god chance, men keeper Kepa Arrizabalaga afværgede forsøget fra Daley Blind.

Det skete i en god Ajax-periode, men senere i anden halvleg var Chelsea mere i teten offensivt.

Ofte blev det dog ved de halve chancer, som da Christian Pulisic sparkede bolden snert forbi den ene opstander fra kanten af feltet med ti minutter tilbage.

Chelsea blev dog mere og mere nærgående, og da man var ved at indstille sig på 0-0 fem minutter før tid, slog Chelsea til.

Et fladt indlæg fra venstre gik på tværs af feltet, og fra en god position hamrede Michy Batshuayi bolden i mål via undersiden af overliggeren.

Ajax sendte Klaas Jan Huntelaar på banen til de sidste minutter i jagten på udligning, men Chelsea kørte sejren sikkert hjem.

I den anden kamp var Valencia, der gav fuld spilletid til Daniel Wass som højreback, på sejrskurs foran med 1-0, men med en mand i overtal efter en udvisning udlignede Lille i det 90. minut.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce