Annonce
Sport

Sent sejrsmål sender Atlético mod CL-avancement

Oscar Del Pozo/Ritzau Scanpix
Atlético Madrid har kurs mod Champions Leagues ottendedelsfinaler efter en kneben sejr mod Bayer Leverkusen.

Atlético Madrid kunne tirsdag aften bringe sig i en yderst favorabel position i forhold til avancement i Champions League, og det lykkedes med en hårdt tilkæmpet hjemmesejr over Bayer Leverkusen.

Først sent i opgøret blev det tyske forsvar dirket op, så spanierne vandt med 1-0.

Dermed ligger Atlético i spidsen for gruppe D med syv point for tre kampe, mens Juventus og Lokomotiv Moskva følger efter med henholdsvis fire og tre point for to kampe. De to sidstnævnte mødes senere tirsdag i Torino.

De to bedste hold avancerer til ottendedelsfinalerne.

Leverkusen er efter tre kampe stadig uden point og får mere end svært ved at gå videre.

Længe så det ellers ud til, at den tyske klub kunne få et point ud af kampen i den spanske hovedstad.

Atlético havde svært ved at åbne det tyske forsvar, men med 13 minutter tilbage lykkedes det alligevel.

Venstrebacken Renan Lodi sendte et indlæg ind foran mål, hvor Álvaro Morata, der netop var blevet skiftet ind, pandede bolden forbi den tidligere Esbjerg- og Brøndby-keeper Lukas Hradecky til føring på 1-0.

Derfra kørte spanierne sikkert sejren hjem.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce