Annonce
Nordfyn

Seniorrådet på Nordfyn får ny formand: Efter 12 år træder Birgit Folden tilbage

Birgit Folden valgte i år, efter 12 år som formand for Seniorrådet på Nordfyn, ikke at genopstille. Foto: Thomas Gregersen
Hellere stoppe på toppen end at blive smidt ud. Sådan har Birgit Folden det, der efter 12 år som formand valgte ikke at genopstille til Seniorrådsvalget i år.

Nordfyn: Nogle gange skal man stoppe mens legen endnu er god. Det har Birgit Folden, formand for Seniorrådet i Nordfyns Kommune besluttet at gøre. Efter 12 år som formand mener hun, at det på tide, at en anden kommer til, og derfor genopstillede hun ikke til det nyligt afholdte valg.

- Det er ikke, fordi jeg føler mig udbrændt eller træt af det, men jeg synes, at nu må der nogle andre til. Er det ikke bedre, at folk de siger: "Ej hvor er det ærgerligt, at du holder op", end at de siger: "Hvorfor går hun dog ikke snart?", siger hun med et grin.

Det bliver først engang i det nye år, at det kan siges, hvem der bliver ny formand, og hvem der besætter de forskellige udvalgsposter. Men alle opstillede kandidater er valgt ind - 11 har fået rådspladser og fire bliver stedfortrædere.

Annonce

- Det ideelle ville være, hvis vi havde 11 stedfortrædere, for det er jo en forgængelig alder, som mange har, hvor de enten pludselig bliver syge eller dør, hvilket vi har været ude for før, hvor vi måtte have en suppleant eller en stedfortræder ind, fortæller Birgit Folden.

Seniorrådets rolle

For de ældre i Nordfyns Kommune spiller Seniorrådet en vigtig rolle, når det kommer til beslutninger, der skal træffes i kommunen.

- Vi kan rådgive kommunen i alle forhold, der vedrører ældre, eksempelvis plejehjemsforhold eller alt andet, der kan påvirke de ældres liv. Et eksempel kan være, at man vælger, at man vil flytte biblioteket ud for bymidten og ned i hallen, som man har talt om nede i Søndersø. Her burde vi være blevet hørt - hvilket vi ikke gjorde, fortæller hun men tilføjer, at biblioteket endnu ikke er flyttet.

- Ved sidste års budgetforhandlinger havde de foreslået, at man skulle spare klippekorts-ordningen væk, som tildeler den ældre en halv time om ugen, som de selv kan disponere over, fortæller Birgit Folden.

Hun uddyber, at den halve time kan bruges på, at en medarbejder går en tur med den ældre, eller klippene kan spares sammen til for eksempel at kunne tage i biografen.

- Det satte vi os meget kraftigt imod, så det lod de være med.

Derfor betyder det også noget for Seniorrådet, hvem der sidder i kommunalbestyrelsen.

Annonce

Gang i de gamle

Ved seniorrådsvalgene plejer stemmeprocenten at ligge relativt højt ifølge Birgit Folden, der fortæller, at ved valget i 2017 var der knap 73 procent ud af 8684 stemmeberettigede, der stemte. I år var der flere end sidst med 9322 stemmeberettigede, men stemmeprocenten gik ned.

- Stemmeprocenten var i år 63,51, og det er 10 procent under, hvad vi plejer at have. Vi tror, at coronaen har gjort meget, siger Birgit Folden.

Men corona eller ej, så er det ældste opstillede medlem langt over pensionsalderen:

- Harald Appelon Jensen fra Bogense, som stillede op til Seniorrådet, er 87 år, så der er gang i de gamle, griner Birgit Folden og tilføjer, at det er vigtigt, at de ældre engagerer sig i Seniorrådet for at sikre, at de ældre ikke bliver glemt, når der skal træffes politiske beslutninger.

Harald Appelon Jensen fra Bogense, som stillede op til Seniorrådet, er 87 år, så der er gang i de gamle

Birgit Folden, tidligere formand for Seniorrådet på Nordfyn

De 11 nyvalgte rådsmedlemmer er: Carsten Eberhard fra Otterup, John Harfeld fra Søndersø, Gunhild Bentzen fra Bogense, Flemming Radoor fra Otterup, Anni Nielsen fra Morud, Lissie Haugstrup Hjæresen fra Otterup, Anni Bjerg Jensen fra Bogense, Inge Marcussen fra Bogense, Jørgen Ulrik Wedel fra Søndersø, Niels Bo Nielsen fra Nørreby, Harald Appelon Jensen fra Bogense

De fire stedfortrædere er: Zille Magdelone Merrald fra Kappendrup, Keld Haurholm Nielsen fra Nørre Esterbølle, Bent Laursen fra Bogense og Finn Vedsted fra Bogense.

Annonce
Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Odense Bulldogs

Odense Bulldogs' sejrsstime brudt - nederlag til Rødovre efter straffeslag

Kultur For abonnenter

Brutalt, udsigtsløst og med et glimt af håb: Serieteater bevarede intensiteten

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

GOG For abonnenter

GOG-kommentar: Det er ligeså spændende uden for banen

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Odense For abonnenter

Bager-ægtepars comeback var et mareridt: - Det er en befrielse at være blevet løst fra det lort

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Annonce