Annonce
Nordfyn

Seniorklub fik ny formand

Næstformand Bodil Gantzhorn takkede på bestyrelsens vegne for Henning Jørgensens indsats for klubben. Privatfoto
Kurt Holmsted afløser Henning Jørgensen som formand for Bogense Seniorklub.

Bogense: Seniorklubben i Bogense har fået ny formand. Det er Kurt Holmsted, der de seneste fire år har siddet i bestyrelsen. Han afløser Henning Jørgensen, der efter 11 år i bestyrelsen - heraf de seneste fire år som formand, ikke ønskede genvalg. Næstformand Bodil Gantzhorn takkede på bestyrelsens vegne for Henning Jørgensens indsats for klubben. Som nyt bestyrelsesmedlem i stedet for Kurt Holmsted blev Jørgen Lund valgt, mens Knud Erik Stegø og Hans Pedersen blev begge genvalgt til bestyrelsen.

Valgene fandt sted i forbindelse med seniorklubbens generalforsamling, hvor 78 af klubbens 500 medlemmer deltog.

Klubbens kasserer Hanne Stegemejer fremlagde regnskabet, der udviser en omsætning på 759.000 kr. og en egenkapital ved årets slutning på 85.000 kr.

Annonce

Forårsprogram

Og så har Bogense Seniorklub netop offentliggjort forårsprogrammet. Der er igen tale om et omfattende program med ikke mindre end 13 arrangementer. Programmet omfatter udover de faste kortspildage og cykelture fire sangaftener, et virksomhedsbesøg på Den gamle Købmandsgård, hvor museumsleder Palle Petersen orienterer om bygningens historie, et foredrag med tidligere "turistminister" Roar Møgelbjerg, forårsfest med bl.a. underholdning af Ole Gas, en fire dages rejse til Nordtyskland-Nordfriesland, sommerrevyerne i Sønderborg og Odense, udflugt til Det blå Hus og Københavns Zoo samt seniorfrokost i forbindelse med Fyn-cup. Herudover arrangeres en syv dages bustur til Prag i september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112

Flotte fjordhuse i første parket

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce