Annonce
Odense

Seniorer skal i sadlen: Bliv klogere på din by

Også denne juni kan seniorer komme med på guidede cykelture forskellige steder i Odense Kommune. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Få pulsen lidt op, vær sammen med andre og bliv klogere på Odense.

Sådan lyder det Kinderæg-agtige tilbud til seniorerne i Odense Kommune. For det er nemlig tre ting på én gang, de får, hvis de deltager i kampagnen Cykelglade Seniorer.

Omdrejningspunktet for kampagnen er, at få flere pensionister og efterlønnere til at træde i pedalerne - enten på ture alene eller sammen med andre eller på de i alt 25 guidede ture, som Odense Kommune arrangerer i juni. Turene går blandt andet til Lumby Mølle, Stige Ø og Holluf Pile, og hver tur har sit eget tema - eksempelvis det historiske Odense, den nye bymidte og Odense under besættelsen.

Det er godt for både krop og sjæl at cykle, slår Karsten Modin, overlæge og afdelingsleder i Odense Kommune, fast. Især i disse corona-tider.

- Sundhedsfremmende aktiviteter målrettet seniorer kan øge deres sundhed og gøre dem mindre modtagelige for sygdom og dermed øge modstandskraften overfor f.eks. Covid19. Det er derfor vigtigt, både for folkesundheden generelt set og for den enkelte, at vi holder fast i at få motion og holde os sunde og raske.

- Her er cykelkampagnen en oplagt mulighed, da den sagtens kan gennemføres forsvarligt, og den samlede sundhedsmæssige gevinst er betragtelig, siger han.

Annonce

Frisk luft

Jane Jegind (V), by- og kulturrådmand, er enig.

- I denne tid tørster vi alle efter at komme ud og være sammen med andre igen, være aktive, nyde naturen og opleve noget sammen. Her er de guidede cykelture for seniorer et fantastisk tilbud, som jeg slet ikke kan opfordre nok til at deltage i.

- For lige så vigtigt som det er at vaske hænder, holde afstand og passe på hinanden i denne tid, lige så vigtigt er det at holde fast i at komme ud og få frisk luft og motion hver dag.

Cykelturene foregår i et tempo, hvor alle kan være med, og man skal ikke melde sig til på forhånd, men bare møde op. Læs mere om kampagnen og de guidede ture på www.cyklisternesby.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce