Annonce
Faaborg-Midtfyn

Seniorer dystede om Kværndrupmesterskaber

Bowlingkuglen skal lige have et puf. PR-foto
Seniorcenter Egebo havde godt vejr til afvikling af konkurrencer i ringspil, udebowling, petanque, langspil og ballondart.

Kværndrup: 17 borgere stillede op, da Seniorcenter Egebo i Kværndrup for tredje år afholdt Kværndrup Mesterskaber i følgende discipliner: ringspil, udebowling, petanque, langspil og ballondart.

Vejret var i top og hele arrangementet kunne afvikles udendørs, mens der blev grinet, hygget og heppet. Det skete mens saft og kaffe blev konsumeret i en lind strøm. Hele arrangementet blev afsluttet med rundstykker, harmonikamusik, diplom - og medaljeoverrækkelse.

Vindere af ringspil: Jørgen Skov og Jonna Ljungberg. Udebowling: Helle Kristensen og Per Hindsgaul. Petanque under 70 år: Otto Kjellerup og Karina Jensen. Over 70 år: Allan Hansen og Margit Henriksen. Langspil: Karen Sørensen og Knud Hansen. Ballondart: Alex Hansen og Lissi Christiansen.

Andre udmærkelser: Bedste tilskuere: Marianne Sørensen, Arent Harris og Lis Sørensen. Mest deltagende: Lars Emil Birkemose. Deltagelse i bowling: Peter Bølle.

Annonce
På med brillen og i gang med konkurrencen. PR-foto

18 boliger

Seniorcenter Egebo er en del af Bo & Aktiv, som desuden omfatter Pegasus i Faaborg, bofællesskaberne Egeparken 2 & 62 i Kværndrup samt bo- & aflastningstilbuddet Lunden i Årslev.

Seniorcenter Egebo består af 18 selvstændige boliger, et cafétilbud samt fællesfaciliteter. Beboerne er aldersmæssigt mellem 45 og 88 år. Medarbejdergruppen på 24 personaler er sammensat af pædagoger, assistenter samt sundhedshjælpere.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce