Annonce
Nordfyn

Seniorer: Bognæs-løsning booster interessen for bofællesskab

Endnu er der ikke et konkret projekt, som interesserede nye beboere kan forholde sig til. Men planen er i første omgang at omdanne de eksisterende Bognæs-bygninger til et seniorbofællesskab med 25 lejligheder i to forskellige størrelser. Arkivfoto: Emil Hermann
Seniorbofællesskabsforening skifter Fiona ud med Bognæs, og antallet af medlemmer har aldrig været større.

Bognæs: Omkring 70 personer fordelt på 54 husstande er interesseret i det seniorbofællesskab, der er på vej i den tidligere institution Bognæs i Vestergade i Bogense.

Dermed er antallet af medlemmer i foreningen bag bofællesskabet på sit højeste, siden foreningen blev stiftet i efteråret under navnet Seniorbofællesskabsforeningen Fiona.

Sådan hedder den ikke længere. På en generalforsamling forleden blev navnet ændret til Seniorbofællesskabsforeningen Bognæs.

Men målet er det samme: At skaffe et antal seniorvenlige boliger, hvor seniorerne kan bo og leve i et forpligtede fællesskab, hvor man er indstillet på at bidrage til fællesskabet og hjælpe hinanden.

- Vi har før været oppe i nærheden af 54 husstande, men nåede ned på 27, da det ikke var muligt at gennemføre planerne på Fiona-grunden, fortæller foreningens formand Kurt Holmsted.

Annonce

25 lejligheder

I generalforsamlingen forleden deltog to af de tre lokale erhvervsfolk, der har købt Bognæs af Region Syddanmark.

De to Meny-brødre Lasse og Palle Andersen fortalte om planerne om at omdanne de eksisterende bygninger til 25 lejligheder i to størrelser, flest på 95 kvadratmeter og nogle på 70-75 kvadratmeter. Endnu er der dog ikke et konkret projekt at forholde sig til.

Kurt Holmsted glæder sig over, at foreningen hurtigt er blevet inddraget i processen om at ændre Bognæs, og han regner med, at det, når en nogenlunde sikker dato for indflytning kendes, bliver bestyrelsens opgave at udvælge de nye beboere.

Men han erkender også, at Bognæs-løsningen er den næstbedste for de fællesskabssøgende seniorer.

Helst havde de set et nybyggeri af lejligheder i ét plan på Fiona-grunden i et samarbejde med Bogense Boligforening. Men den plan spændte prisen for de kommunale projektgrunde i området ben for.

- Og så er jeg da glad for, at der kommer et privat og lokalt initiativ i stedet, siger Kurt Holmsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce