Annonce
Erhverv

Seniorboliger på vej: Skårup Seminarium solgt

Efter otte års uvished er fremtiden for Skårup Seminarium nu på plads - der skal være seniorboliger. Arkivfoto: Roland Petersen
Ejendomsinvestoren Niels Pedersen fra Tommerup har købt Skårup Seminarium, som har stået tomt siden 2011. Der skal være seniorboliger i hovedbygningen, mens der arbejdes på en plan for de øvrige bygninger.

Skårup: Otte års uvished er forbi, og det ligger nu fast, at der skal være seniorboliger i de bygninger, hvor Skårup Seminarium har huseret.

Onsdag formiddag blev de sidste underskrifter sat, og det er nu erhvervsmanden Niels Pedersens selskab Miljø-Bo A/S, der ejer det 213 år gamle seminarium.

Han fortæller, at der allerede er planer for en del af bygningsmassen.

- I den trelængede hovedbygning skal der være 14-16 seniorboliger. Det er en fredet bygning, så fredningsstyrelsen skal ind over, siger han og oplyser, at der dermed er ting, der ikke kan rokkes ved.

- Bygningen kommer ikke til at ændre udseende udefra, og der vil heller ikke blive flyttet vægge indvendigt. Man skal kunne se, at man er i et gammelt klasseværelse, men omvendt skal det selvfølgelig ikke være et museum, men et sted, man kan bo, siger Niels Pedersen og oplyser, at han er godt tilfreds med, at det er lykkedes at lukke en handel.

- Vi er forelskede i ældre bygninger med historie, og seminariet repræsenterer noget af det ypperste inden for dansk bygningskultur. Det har en fantastisk historie, siger han om seminariet, som blev grundlagt af pastor P.A. Wedel tilbage i 1803.

Annonce

Skårup Seminarium

Skårup Seminarium blev grundlagt som præstegårdsseminarium af sognepræst P.A. Wedel i 1803.

206 år senere, i 2009, besluttede ejeren, University College Lillebælt, at lukke seminariet.

Lukningen blev effektueret i 2011, hvor seminariet havde 180 elever, og bygningerne blev sat til salg for 17,6 millioner kroner.

I 2015 meddelte Finn Thomsen fra Odense, at han havde købt dem, og at han havde tænkt sig at indrette seniorboliger i dem.

I januar 2018 blev seminariebygningerne sat til salg igen, da Finn Thomsen ikke havde udnyttet sin optionsaftale - altså lagt pengene.

Nu var prisen 9,75 millioner kroner.

Onsdag 27. november blev seminariet købt af Niels Pedersen fra Tommerup.

Også han vil lave seniorboliger i bygningerne.

Seminariet er blevet udbygget flere gange og rummer i alt 8086 etagekvadratmeter.

Skårup har det hele

Det er ikke første gang, Niels Pedersen er på indkøb på Sydfyn, hvor han blandt andet har købt den gamle amtmandsbolig på Tvedvej i Svendborg.

Han fortæller, at Svendborg efter hans opfattelse er et godt sted at investere, og at Skårup bestemt også har kvaliteter.

- Det er en meget aktiv by med skole, børnehave, indkøbsmuligheder, ældreboliger og plejehjem. Skårup har faktisk det hele, og da der kun er fem-seks kilometer til Svendborg, er det en herlighed at komme derud, siger erhvervsmanden.

De 14-16 seniorboliger kommer til at ligge i størrelsen fra 75 til 120 kvadratmeter, og det er endnu uvist, hvad huslejen bliver, oplyser Niels Pedersen.

Da Slots- og Kulturstyrelsen skal ind over, ligesom der skal laves en lokalplan for området, vil der formentlig gå et års tid, inden byggeriet kan gå i gang, vurderer Niels Pedersen, der desuden oplyser, at der sideløbende vil blive arbejdet på en helhedsplan for grunden og de øvrige bygninger.

Den rigtige mand

Det er Colliers International, der har solgt ejendommen for University College Lillebælt, og Martin Pedersen, der er partner i ejendomsmæglerfirmaet, roser sælgerens tilgang.

- Det er fornuftig og flot, at UCL (University College Lillebælt, red.) har valgt at vise ansvarlighed og gøre noget, der bliver en stor fordel for byen, siger Martin Pedersen, der vurderer, at Niels Pedersen vil få ting til at ske.

- Han er den rigtige mand med den rigtige idé, og det er godt, at UCL ventede med at sælge, til den helt rigtige situation opstod, siger han.

Hverken mægleren eller køberen vil oplyse salgsprisen på seminariet, som blev udbudt til 17,6 millioner kroner i 2011 og senest var annonceret til 9,75 millioner kroner.

Niels Pedersen fra Tommerup kan nu kalde sig ejer af Skårup Seminarium. Arkivfoto: Vibeke Volder

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce