Annonce
Navne

Sengen er redt op før vigtig kamp: Linda faldt for Bayerns elegante Kaiser helt tilbage i 1966

Linda Ellegaard har på alle måder udstyret i orden: Selv sengetøjet er i Bayern München-design. Foto: Palle Søby
Linda Ellegaard fra Haastrup har holdt med Bayern München siden VM i 1966 og glæder sig helt vildt, til verden åbner igen. Så skal hun indløse fødselsdagsgaven fra familien, da hun fyldte 75 sidste sommer: En tur til en hjemmekamp på Allianz Arena i München.

Det er sjældent, man møder en kvinde, der brænder så meget for fodbold - og for en bestemt klub - som Linda Ellegaard fra Haastrup gør.

Hun er 75 år og har holdt med Bayern München, siden hun var 20. I 55 år. Og det var én bestemt spiller, der gjorde hende til Bayern-fan: Franz Beckenbauer, "Der Kaiser", en af verdens bedste og mest elegante fodboldspillere nogensinde.

- Det var ved VM i England i 1966, at jeg opdagede Franz Beckenbauer. Han var bare så dygtig og så elegant. Den bedste, jeg nogensinde havde set. Fra det øjeblik var jeg solgt som Bayern-fan, så jeg har holdt med dem i gode som dårlige tider, siger Linda Ellegaard.

Annonce
Linda Ellegaard har holdt med Bayern München i foreløbig 55 år. Her er hun i haven foran udestuen på Møllehavegaard, hvor hun og Jørgen har boet siden 1986. Foto: Palle Søby

Siden overtog Karl-Heinz Rummenigge rollen som Lindas yndlingsspiller hos Bayern.

Hvad er for dig højdepunktet i alle årene med Bayern?

- Det kunne godt være, da de vandt 8-2 over Barcelona i semifinalen i Champions League i 2020. Og så er det jo bare fantastisk, at de nu har vundet det tyske mesterskab otte år i træk.

Og den største nedtur?

- Dem tror jeg, at jeg har fortrængt!

En mere fantatisk gave kan man ikke få, når man fylder 75: En tur med hele familien til en hjemmekamp på Allianz Arena i München. Så Linda Ellegaard glæder sig, til det bliver muligt at "indløse" gaven. Foto: Palle Søby

Linda Ellegaard har to gange oplevet Bayern München live på det gamle Olympiastadion. Det var midt i 70'erne, da hun boede i Rosenheim ikke så langt fra München sammen med sin daværende tyske mand. I alt boede de 16 år i Tyskland - fra 1965 til 1981.

Den ene af de to kampe var Bayern München mod "danskerklubben" Borussia Mönchengladbach - datidens klassiker i tysk fodbold.

Det var ved VM i England i 1966, at jeg opdagede Franz Beckenbauer. Han var bare så dygtig og så elegant. Den bedste jeg nogensinde havde set. Fra det øjeblik var jeg solgt som Bayern-fan, så jeg har holdt med dem i gode som dårlige tider.

Linda Ellegaard, Bayern-fan

Men Linda har en kæmpe oplevelse til gode, som hun glæder sig helt vildt meget til. Da hun fyldte 75 år i juni 2020, fik hun en drømmegave af sin mand, døtre og svigersønner: En tur til en hjemmekamp på det fantastiske Allianz Arena i München.

Hun har udstyret i orden

Så nu venter de bare på, at også fodboldverdenen åbner så meget op, at der igen kan komme tilskuere til fodboldkampe. Så skal hele familien på tur til München - og Linda skal nok gå forrest i kampklædt udrustning.

For hun har i den grad udstyret i orden: Kasketter, håndklæder, anorakker, ørestikker, T-shirts, handsker, bageforme, nummerpladeramme, taske og endda sengetøj - alt sammen i Bayern München-design. Plus sokker og vanter, som datteren Christina har strikket til sin mor.

- Op til vigtige kampe lægger jeg altid Bayern-sengetøj på dobbeltsengen, fortæller Linda.

Så der ligger garanteret Bayern-sengetøj på sengen lige nu op til den vigtige kamp tirsdag aften, hvor Bayern spiller returkamp mod Paris SG i kvartfinalen i Champions League. Her er Bayern bagud 2-3 efter den første kamp, men de jo kan håbe på, at Lindas sengetøj i Haastrup bringer lykke, som det så ofte har gjort.

Linda Ellegaard har forlængst sikret næste generation af sydfynske Bayern-fans: Her oldebarnet Stella i Bayern-sparkedragt. Foto: Palle Søby

Det sjove er, at hendes passion for Bayern har forplantet sig til både datteren Christina og dennes datter Maria.

- Min datter og mit barnebarn bor i Horne, og de brænder lige så meget for Bayern, som jeg gør. Så vi sidder somme tider her og ser fodbold i fjernsynet - det er rigtig hyggeligt. For et års tid siden fik vi et abonnement på Viaplay, som vi deler, og på den måde kan vi tit se Bayerns kampe live i fjernsynet.

Linda har naturligvis også sørget for, at oldebørnene Stella og Tinashe kan ligge og sprælle i Bayern-sparkedragter!

Bayern-jakken her hænger altid til højre for fjernsynet, hvor Linda Ellegaard ofte følger Bayerns kampe sammen med datteren Christina og barnebarnet Maria, der bor i Horne. Foto: Palle Søby

Allerede som barn var Linda Ellegaard interesseret i fodbold. Dengang voksede hun op i København og fulgte Frem og Hvidovre.

- Min søster og svoger havde en scooter, og søndag eftermiddag kom de hjem til mig og mine forældre. Min søster hoppede af scooteren, jeg hoppede på, og så kørte vi til fodbold. Vi holdt med Hvidovre eller Frem. Frem havde sådan en pæn målmand. Jeg kan ikke huske hans navn, men han var både god og pæn.

Annonce

Eventyrlig historie

Linda Ellegaard bor sammen med sin mand, Jørgen Ellegaard, langt ude på landet, kan man vist roligt side. De bor på Møllehavegaard, der ligger et godt stykke ud ad den lille grusvej Roarsbjerggyden i de skønneste omgivelser med udkig til Helnæsbugten.

Vanterne og sokkerne, som datteren Christina Wagner har strikket til Linda Ellegaard. Foto: Palle Søby

At de bor her er i sig selv en ret speciel historie.

- Det var oprindelig mine bedsteforældres gård. Siden overtog min farbror gården, og jeg kom her i alle ferierne. På et tidspunkt fandt jeg ud af, at her måtte jeg bare bo. Og så var jeg jo nødt til at gifte mig med manden, der havde gården, griner Linda, som blev gift med Jørgen i 1985.

- I begyndelsen var min mand ikke så interesseret i fodbold. Men forleden sagde han en aften, hvor der ikke var så meget at se i fjernsynet: "Har du ikke en gammel fodboldkamp, vi kan se?"

Blå bog

Linda Ellegaard, 75 år.Bor sammen med sin mand, Jørgen Ellegaard, i naturskønne omgivelser på Møllehavegaard, lidt uden for Haastrup på Sydvestfyn.

Har gennem årene engageret sig meget i lokalsamfundet i Haastrup og har blandt andet bestyret det lokale, digitale nyhedsbrev Udkigsposten.

Hun har to voksne døtre: Annette Wagner på 52 og Christina Wagner på 55, plus otte børnebørn og to oldebørn - et tredje er på vej.

Har lige fra barndommen interesseret sig for fodbold. Dengang var det Frem og Hvidovre, hun fulgte.

Siden VM i 1966 har hun været inkarneret fan af Bayern München. To af klubbens største profiler gennem tiderne, Franz Beckenbauer og Karl-Heinz Rummenigge, er hendes yndlingsspillere.

Linda Ellegaard har købt masser af udstyr, fx den her jakke, i Bayern Münchens fanshop på nettet, hvor tingene er i god kvalitet uden at koste en formue. Foto: Palle Søby
Linda Ellegaard i den hyggelige stue, hvor hun ofte følger Bayern Münchens kampe på Viaplay. Foto: Palle Søby
Hvem drømmer ikke om at få sådan en tur i fødselsdagsgave - som Linda Ellegaard fik, da hun fyldte 75 sidste sommer. Foto: Palle Søby
Op til vigtige kampe lægger Linda Ellegaard altid Bayern-sengetøj på dobbeltsengen. Så det har hun garanteret også gjort op til returkampen i Champions League-kvartfinalen tirsdag aften, hvor Bayern er bagud 2-3 mod Paris SG efter den første kamp. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce