Annonce
Assens

Sene busafgange i fare for at forsvinde

De busafgange, der risikerer at blive ramt, har kun ganske få passagerer. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Flere busafgange til de yngste skoleelever koster penge, og besparelsen skal findes andre steder på den kollektive trafik. Fire afgange er i fare for at blive sløjfet.
Annonce

Assens Kommune har pligt til at sørge for skolebusser til elever, der går på deres distriktsskole, og som er berettiget til transport, fordi de enten har lang eller farlig skolevej.

Det kommer i 2020 til at koste ekstra 500.000 kroner at leve op til det, og de penge skal findes andre steder inden for den kollektive transport.

200.000 kroner er fundet ved at vælge den højeste af tre mulige takster for kørsel med teletaxa. Spørgsmålet er, hvor de sidste 300.000 kroner skal findes.

Annonce

Pengene skal findes

Forvaltningen har forhørt sig hos Fynbus og foreslår, at man simpelthen dropper de sene eftermiddagsafgange på fire lokalruter, 261 (Ebberup- Saltofte-Torøhuse), 262 (Ebberup-Kirke Søby-Gamtofte), 471 (Haarby-Skallebjerg-Jordløse-Haarby) og 692 (Vissenbjerg-Magtenbølle-Skovsby-Skallebølle).

Det sker med begrundelse i, at de kun bruges lidt.

I første halvdel af 2019 med 111 skoledage blev de tilsammen brugt til i alt 118 rejser, og der er 320.000 kroner at spare på årsbasis. Det vurderes, at alle folkeskoleelever vil kunne nå hjem med en tidligere bus. Nogle gymnasieelever kan derimod få problemer med at nå helt hjem med offentlig transport.

Miljø-, Teknik- og Planudvalget har besluttet, at sende forslaget i høring hos alle skoler frem til 15. januar, før det beslutter sig.

- Der er også muligheder ud over de ruter, der er nævnt, vi mener at kunne finde de 300.000 kroner på den kollektive trafik, der har et budget på 18 mio. kroner, og vi er nødt til at se i øjnene, at det kan blive nødvendigt at lukke sene afgange eller hele ruter. Vi skal have fundet pengene, siger udvalgsformand Dan Gørtz (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce