Annonce
Erhverv

Sender normalt 300 Gislevbusser af sted om året: - Alt stoppede på en eftermiddag

Haarby Turist har de senere år både investeret i opkøb af andre fynske busselskaber og i flere nye fem-stjernede busser og en enkelt særlig VIP-bus til flere millioner kroner, som direktør Kurt Jensen her viser frem. Arkivfoto: Michael Bager
Vognmand Kurt Jensen fra Haarby Turist sender hvert år tusindevis af busturister til Italien, England og Tjekkiet med Gislev Rejser. I dag holder alle turistbusser stille hos selskabet.
Annonce

De 18 turistbusser holder stille hos Haarby Turist, og vognmand Kurt Nielsen har sendt 50 chauffører hjem.

Fem ud af de 18 busser hos Haarby er malet i farver og logo fra fynske Gislev Rejser, som er en af de helt store og trofaste kunder hos den 60-årige vognmand.

- Det er de fem busser, vi har, som kun kører for Gislev. Men normalt har vi op mod 15 busser af sted samtidigt for dem. På en sæson kører vi omkring 300 ture for Gislev Rejser, så de er en meget god samarbejdspartner, siger Kurt Jensen.

Han overtog som 19-årig selskabet efter sin far. Siden er selskabet, som Kurt Jensens farfar stiftede i 1921, vokset til 70 fastansatte og Kurt Jensen har overtaget flere andre selskaber på Fyn de senere år, bl.a. Glamsbjerg Turist, Vissenbjerg Turist og Willemoes Rejser.

De senere år har han i det hele taget udvidet forretningen og eksempelvis investeret i ni fem-stjernede busser og en enkelt VIP-bus, blandt andet med fadølsanlæg, som repræsenterer en investering i millionklassen. I alt har vognmanden 45 store og mindre busser, som også bruges til at køre skolebørn.

Direktør Kurt Jensen kan næste år fejre 100 års fødselsdag med det selskab, som hans farfar stiftede. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Jævnlig kontakt til Gislev

Kurt Jensen har under coronakrisen været i jævnlig kontakt med direktør Poul Andersen og Gislev Rejser, men han tør ikke andet end gisne om, hvornår busserne fra Haarby skal køre med turisterne fra det fynske selskab igen.

- Men det glæder mig, at Gislev har valgt at give folk deres penge igen i stedet for et gavekort, for det viser, at man trygt kan handle hos Gislev, og det har selvfølgelig også betydning for os, siger vognmanden, som netop dagen før har holdt møde med Gislev.

- Jeg tror på, at vi kommer tilbage til noget, der ligner normal gænge igen i september, men det er ikke til at vide, siger han.

Vognmanden understreger, at Haarby-busserne er klar til kunderne. Selskabet har indført ekstra rengøring i busserne, har sat sprit op ved begge indgange til busser og givet alle chauffører gummihandsker på.

Kurt Jensen mener desuden, at der er nogle oplagte fordele ved bussen frem for andre måder at drage på ferie.

- Den er bare mere fleksibel. Hvis du eksempelvis står i Østrig og har brug for at komme hjem, så kan du vende bussen og køre mod Danmark. Hvis du er med fly, skal du finde en ny afgang eller sejler du på et krydstogtskib, så risikerer du at strande ombord, siger han.

Annonce

Alt blev aflyst

Busserne kører ikke kun med turister fra Gislev og andre selskaber ud af landet, men også studierejser, gymanstik-hold og ikke mindst pensionistture rundt i hele landet.

Gislev Rejser er dog en stor og vigtig samarbejdspartner for selskabet, der oplevede, at alt stoppede, da Mette Frederiksen i marts måned lukkede store dele af landet ned på grund af corona.

- Jeg kan huske, at vi den weekend havde alle vores busser booket. Klokken 11 om fredagen (13. marts, red.) var alle sat til at køre i weekenden og få timer efter var det hele aflyst. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, men det er jo det samme for alle, siger Kurt Jensen.

Lørdag den 14. marts kørte Haarby sin sidste tur, hvor en bus hentede skiturister hjem fra Ischgl i Østrig. Derefter blev alle busser langtidsparkeret. Nu er der så småt begyndt at komme gang i butikken igen, siger Kurt Jensen. De første ordrer er kommet fra uventet kant.

- Vi har fået nogle bestillinger ind fra pensionistforeninger, og det var måske nogen af dem, vi havde frygtet ville blive væk, fordi de er særligt udsatte. Men vi har bl.a. en tur til Bornholm med et selskab pensionister, siger en fortrøstningsfuld vognmand.

Han har også netop fået gang i samarbejdet med Odense Boldklub, som dog har fået en anden bus til den fem-dages tur, de er ude på nu.

- De kører denne gang i den dobbeltdækker-bus, fordi det giver dem lidt mere plads, så de kan holde afstand, siger Kurt Jensen.

Han glæder sig over at bo i Danmark, hvor regeringen har strikket hjælpepakker sammen, som også kommer den fynske vogmand til gavn, som næste år kan fejre selskabets 100 års fødselsdag.

- Det hjælper os med vores udgifter, for det har stået bomstille herude. Det er med til at gøre, at vi kan holde til krisen, siger han.

Han roser sine chauffører og glæder sig over, at de har fundet alternativ beskæftigelse, da de er sendt hjem uden løn på understøttelse.

- Flere af dem har kørt med blomster for gartnerne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Sport

Intet alternativ til sejr for Otterup HK

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce