Annonce
Sport

Sen udligning holder liv i landsholdets ubesejrede stime

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Pierre-Emile Højbjerg udlignede til 2-2 i tillægstiden i fodboldlandsholdets testkamp mod Kosovo.

Mødet med verdensranglistens nummer 130 var lige ved at blive enden på en lang stime af kampe uden nederlag i ordinær spilletid for Åge Hareides danske fodboldlandshold.

To minutter inde i tillægstiden i testkampen ude mod Kosovo forlængede Pierre-Emile Højbjerg alligevel stimen, da han udlignede til 2-2 mod et ellers mere opsat og i lange periode bedre spillende hjemmehold.

Dermed har fodboldlandsholdet nu ikke tabt i ordinær spilletid i de seneste 25 kampe under Åge Hareides ledelse.

Den statistik har landstræner Åge Hareide og spillerne selv flittigt bragt på banen som et symbol på et stærkt landshold, men danskerne så ikke ud til at ville bløde for at holde liv i stimen.

Startopstillingen var da også præget af, at der om fem dage venter en vigtig EM-kvalifikationskamp på udebane mod Schweiz. Derfor var blandt andre Christian Eriksen og anfører Simon Kjær bænket fra start.

Blandt spillerne i startopstillingen var 20-årige Jacob Bruun Larsen, der blev den første debutant under Åge Hareide siden juni 2017. Dortmund-raketten havde dog ikke nogen stor aften i sine 77 minutter på banen.

24 udsendte danske soldater havde fået billet til kampen, og fra deres position på hovedtribunen var de vidner til en tam dansk indsats i første halvleg.

Med stor opbakning fra de passionerede og højtråbende tilskuere på lægterne i Pristina, var det nemlig hjemmeholdet, der var iøjnefaldende i den eller fejltunge kamp.

Angriberen Vedat Muriqi havde blandt andet et nærgående forsøg mod Kasper Schmeichels mål efter en halv time.

I den anden ende var danskerne fuldstændig ufarlige. En livlig Martin Braithwaite var med i mange aktioner, men vestjyden fik ikke meget ud af sine rappe fødder før anden halvleg.

Lidt ufortjent kunne Danmark have taget føringen efter 40 minutter, da bolden blev flyttet hurtigt rundt og havnede hos Nicolai Jørgensen inde i feltet.

Symptomatisk for hans præstation snublede han, da han skulle tæmme bolden, og endte med at sende en forkølet afslutning lige i favnen på Arijanet Muric.

Mere skarphed var der over Kosovo få øjeblikke senere. Et frispark svævede ind i det danske felt, og her oversprang Amir Rrahmani for let Andreas Christensen og headede bolden i en bue over Kasper Schmeichel.

Efter en time havde Åge Hareide fået nok, og Simon Kjær, Christian Eriksen og Kasper Dolberg blev sendt i aktion.

Udbyttet af justeringerne kom hurtigt takket være Martin Braithwaite, der blev savet ned i feltet efter en kæk finte, så Danmark fik tilkendt straffespark.

Christian Eriksen sendte bolden sikkert i mål langs den ene stolpe.

Selvtilfredsheden over udligningen blev straffet tre minutter senere, da Kosovo atter bragte sig i front.

Det danske forsvar forsøgte ellers at sparke en veldriblende Arber Zeneli ned, men uden held. Zeneli fandt Bersant Celina i feltet, og med en intelligent afslutning udklasserede han Kasper Schmeichel.

På både banen og tribunerne blev scoringen fejret, som var den lavet i en kamp om point.

Længe så de passionerede tilskuere også ud til at kunne gå hjem med en sejr, men så dukkede Pierre-Emile Højbjerg op.

Efter et skærende løb kom han alene med målmand Muric og udlignede køligt til slutresultatet 2-2.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce